Wifi a Hajdú Volán buszain is

hvwifi_fooldal[1]

Egyelőre a három zászlóshajón van vezeték nélküli internetelérés.

A néhány évvel ezelőtt még talán „úri huncutságnak” tűnő szolgáltatás egyre inkább beépül a hétköznapjainkba; nemrégen például MÁV is wifivel látta el néhány Intercity kocsiját, bár több volánnál már évekkel ezelőtt megjelent a technika.

A buszos társaságok közül legutóbb a debreceni székhelyű Hajdú Volán állt be a sorba, ahol első körben a cég három zászlóshajóját, az MAN Lion’s Coach típusú autóbuszokat szerelték fel routerrel.

A szolgáltatás kizárólag Magyarország területén vehető igénybe, természetesen ingyenesen és jelszó nélkül. Tartalmi és adatmennyiségi korlátozás nincs, a maximális sebesség 54 Mbps.

A buszokkal elsősorban különjáratokon, valamint a hosszabb távolsági vonalakon (Eger, Miskolc, Szeged) lehet találkozni, az internetelérésre az első ajtó mellett elhelyezett wifi matrica hívja fel az utasok figyelmét.

A tapasztalatok figyelembevételével a jövőben további buszokra, esetlegesen a teljes flottára is kiterjesztik a szolgáltatást. A fejlesztés költségvonzata egyébként igen csekély; a telepítés néhány tízezer forint volt, a havidíj pedig buszonként csupán néhány ezer forint.

Egyelőre a három MAN-en (FSJ-943, KVU-559, LIW-768) érhető el a szolgáltatás

Egyelőre a három MAN-en (FSJ-943, KVU-559, LIW-768) érhető el a szolgáltatás

 

Ács Attila

forrás: iho.hu

Both comments and pings are currently closed.

Comments are closed.

Rólunk | Médiaajánlat | ÁFF | Lapszemle feliratkozás | RSS
Powered by WordPress | Designed by: All Premium Themes Online. | Thanks to Top Bank Free Premium WordPress Themes, wordpress themes 2012 and Premium Themes