Wáberer alulmaradt az elnökválasztáson

Nem kis meglepetésre Vereczkey Zoltánt választotta elnökének a Magyar Közúti Fuvarozók Egyesülete (MKFE) szombaton a Budapesten megtartott küldöttközgyűlésen a szinte biztos befutónak számító és a korábbi négy évben az érdekképviseletet irányító Wáberer György helyett – írja a Népszava.

A 2500 kamionnal rendelkező Waberer’s Holding elnök-vezérigazgatójára 34-en szavaztak, míg Vereczkey Zoltán az 56 éves jogász, közlekedési üzemmérnök, aki a Pest Megyei Kereskedelmi és Iparkamara elnöke, az MKIK alelnöke 50 szavazatot kapott.

A mintegy 50 milliárd forintos vagyonnal rendelkező, ötödik legmódosabb magyarnak tartott Wáberer György
a Népszava szerint annyira biztosra vette újraválasztását, hogy nem tartotta fontosnak a kampányolást, a mintegy 2600 fuvarozó tagvállalat megnyerését.

Vereczkey Zoltán – aki korábban a Volánbusz vezére is volt a lapnak azt mondta: „Egyik legfontosabb feladatomnak azt tartom a következő négy évben, hogy a hazai fuvarozó mikro-, kis- és középvállalkozások számára előnyös pályázati rendszerek jöjjenek létre és a közeljövőben megszületendő Széchenyi Beruházási Hitelkártya a fuvarozó vállalkozások számára is elérhető legyen".

Forrásaink szerint a nem titkoltan jobboldali kötődésű Vereczkei pozícióba kerülését annak is köszönheti, hogy személye révén barátibb lehet a kapcsolat az új kormány és a valamiért mindig morgó fuvarozók között.

Forrás: nol.hu

Both comments and pings are currently closed.

Comments are closed.

Rólunk | Médiaajánlat | ÁFF | Lapszemle feliratkozás | RSS
Powered by WordPress | Designed by: All Premium Themes Online. | Thanks to Top Bank Free Premium WordPress Themes, wordpress themes 2012 and Premium Themes