Vízosztás a budapesti fejpályaudvarokon

A MÁV Zrt. az országos vasúthálózaton folyamatosan méri a sínhőmérsékletet, magas hőmérsékleti érték esetén a biztonságos vonatközlekedés érdekében fokozott pályafelügyeletet vezethet be. A MÁV-START Zrt. 2010. július 13-án a Budapest-Déli, a Budapest-Keleti és a Budapest-Nyugati pályaudvarokon a személyszállító vonatok utasainak ásványvizet biztosít a készlet erejéig.

image

 

A vasúttársaság szakemberei folyamatosan ellenőrzik a vasúti pályákon a kritikus sínhőmérsékleti pontokat. Amennyiben a nap folyamán a 45 Celsius-fokot elérő, illetve meghaladó sínhőmérsékletet mérnek, a MÁV fokozott pályafelügyeletet vezet be.

A hőség miatt jelentkező vágánytorzulások azonnali sebességkorlátozás bevezetését tehetik szükségessé. A tartós kánikula szerkezeti változásokat okozhat a vasúti pályában, a magas sínhőmérsékletnél – 50-60 Celsius-fok között – a pálya deformálódhat. Amennyiben ennek jelei mutatkoznak, a vasúttársaság a biztonság érdekében sebességkorlátozást vezet be. A pályahibákat éjjel javítják ki, amikor csökken a sín hőmérséklete.

A MÁV-START Zrt. számára kiemelten fontos, hogy az utasainak minden körülmények között biztosítsa a komfortos utazás lehetőségét. A rendkívül meleg időjárás és a hőségriadó elrendelése következtében a személyszállító vasúttársaság 2010. július 13-án a Budapest-Déli, a Budapest-Keleti és a Budapest-Nyugati pályaudvarokon a személyszállító vonatok utasainak ásványvizet biztosít. Az utasok a peronon tartózkodó személyzettől tudják átvenni az ásványvizet a rendelkezésre álló készlet erejéig.
A vasúttársaság a szabadban dolgozó vasutasok számára biztosítja a törvényben előírt munkavédelmi és munkabiztonsági feltételeket. Az erős napsugárzásnak kitett  dolgozók számára megfelelő védőfelszerelést, korlátlan mennyiségű ásványvizet, és óránként 10-15 perc pihenőidőt biztosít.

Forrás: magyarkozlekedes.hu

Both comments and pings are currently closed.

Comments are closed.

Rólunk | Médiaajánlat | ÁFF | Lapszemle feliratkozás | RSS
Powered by WordPress | Designed by: All Premium Themes Online. | Thanks to Top Bank Free Premium WordPress Themes, wordpress themes 2012 and Premium Themes