Vonattenderek a küszöbön?

Teljes kapacitással termel, sőt új, 310 millió forintos raktár-csarnokberuházásra készül a svájci Stadler vonatgyártó csoport szolnoki egysége – értesült a Világgazdaság.

A gyárban az idén és jövőre is évi mintegy 200 vasúti kocsiszekrény készül, de hegesztenek egyéb profilokat is. A kasztnik az anyavállalat bussnangi (Svájc), illetve pankowi (Németország) megrendelésén keresztül jutnak el az olasz, német és svájci felhasználókhoz. Szolnokról kerülnek ki az észt és fehérorosz vasútnak készülő széles nyomtávú FLIRT kocsiszekrények is – tudta meg a lap Dunai Zoltántól, a Stadler Trains Magyarország Kft. ügyvezető igazgatójától, aki még ebben az évben új svájci, német és osztrák megrendeléseket vár, emeletes vonatokra is.

A Stadler készül a hazai síneken futó FLIRT-ök ötévenkénti, azaz egymillió kilométerenkénti úgynevezett kiskarbantartására is. A munka öt nagy részegységet érint: a villanymotorét, a transzformátorét, a légkondicionálóét, a fékekét és a forgóvázét. Az ezekhez szükséges, drága eszközökkel azonban sem a szolnoki, sem a pusztaszabolcsi egységet nem szerelték fel. Ezért – mint beszámoltunk – nemrég a MÁV-Gépészet Zrt.-t bízta meg a forgóvázak 2012-től esedékes karbantartásával. „Az árról és a munkáról már megállapodtunk. Arról viszont csak nem sokkal a teljesítés előtt döntünk, hogy az öt pár forgóvázat Pusztaszabolcson szereljük-e le, ahonnan közúton szállítjuk el szolnoki partnerünknek, vagy a feladatnak már ezt a részét is a Gépészet végzi-e” – válaszolt a lapnak Dunai Zoltán. A Stadler a másik négy fő egység karbantartására is hazai alvállalkozókat keres.

Forrás: magyarkozlekedes.hu

Both comments and pings are currently closed.

Comments are closed.

Rólunk | Médiaajánlat | ÁFF | Lapszemle feliratkozás | RSS
Powered by WordPress | Designed by: All Premium Themes Online. | Thanks to Top Bank Free Premium WordPress Themes, wordpress themes 2012 and Premium Themes