Vonatkésések: csak igénylőlap után, 30 napon belül fizet a MÁV-Start

Nem 15, hanem csak 30 perc késés esetén fizeti vissza a jegy árát a MÁV – írj a HVG.hu. Igaz, akkor többet, mint eddig, de csak annak, aki vállalja, hogy igénylőlapot tölt ki a több órás utazás után, s vár az utalásra legfeljebb 30 napot.

image

Ez azt jelenti, hogy ha például egy helyjegyes vonattal utazunk, akkor a 3890 forint+360 forint helyjegyből korábban utóbbit kaphattunk vissza negyedórás késés esetén -amennyiben a késés a társaság hibájából történt. A módosítás után, június 1-től már félórás késés esetén jár csak vissza pénz: ekkor a 4250 forint 25 százalékát, vagyis 1062 forintot kérhetünk.

A lap megkereste a MÁV-Start Zrt.-t, hogy tervezik-e ügyfélszolgálati ablakik számának bővítését a változás kapcsán a nagyobb állomásokon. "A 30 percet meghaladó késés esetén a visszatérítésekre vonatkozó igényeket az utasok az Ügyfélszolgálatnak címezve, a vasúttársaság bármely szervezeti egységénél bejelenthetik, a vasúttársaság szervezeti egységei az igényt az annak elbírálására jogosult, illetékes szervezeti egységhez továbbítják, így emiatt nem szükséges újabb ügyfélszolgálati irodák megnyitása, hiszen csak az elbírálás történik hatékonyan és egységesen az ügyfélszolgálaton. Ezt követően az utas a visszatérítendő összeget postai úton, banki átutalással vagy az igény beadásakor kiválasztott állomáson, kézpénzben kaphatja meg. Az összeg átvehető (100 forintra felkerekítve) utazási utalvány formájában is" – tudatta lappal a vasúttársaság, hozzátéve: az ügyfélszolgálati irodák bővítését – függetlenül az üzletszabályzatban bekövetkezett változásoktól – a Budapest Nyugati pályaudvaron, illetve a Kelenföldi pályaudvaron is tervezik.

Forrás: magyarkozlekedes.hu

Both comments and pings are currently closed.

Comments are closed.

Rólunk | Médiaajánlat | ÁFF | Lapszemle feliratkozás | RSS
Powered by WordPress | Designed by: All Premium Themes Online. | Thanks to Top Bank Free Premium WordPress Themes, wordpress themes 2012 and Premium Themes