Változik a le- és felszállási rend több BKV-járaton

November 15-től, jövő hétfőtől újabb járatokra terjeszti ki a BKV a Combino villamosokon korábban már bevezetett ajtózáródási rendszert.

A jövő héttől a 3-as, a 42-es, az 50-es, az 52-es, az 59-es, az 59A, a 62-es, a 62A, és a 69-es villamosokon találkozhatnak a BKV utasai az új ajtózáródási rendszerrel, mely a Combino villamosokon már üzemszerű. Jelenleg az ajtókat a járművezető egyedi vagy központi nyitással működteti, de mindkét esetben a le- és felszállás befejezése után nyitva marad az ajtó.

Az új ajtózárási rendszerben az ajtóknál elhelyezett fotocellák érzékelik, ha az utasok befejezték a le- és felszállást, majd 4 másodperccel később az ajtó automatikusan becsukódik. A járműveken ajtózárás előtt minden esetben van az ajtó záródását jelző fény és hangjelzés. Ezt követően a bezárt ajtókat a leszállásjelző gombbal vagy külső ajtónyitó gombbal mindaddig ki lehet nyitni, amíg a jelzőgombok világítanak.

Ezzel egy időben a 19-es és a 41-es villamosokon úgynevezett "áthaladásos üzemmel" találkozhatnak az utazók. A két villamosvonal kisebb forgalmú szakaszain – a Kamaraerdő–Budafoki elágazás, a Kelenföldi pályaudvar–Kosztolányi Dezső tér és a Szent Gellért tér–Batthyány tér között – a villamos csak abban az esetben áll meg a megállókban, ha a leszállási szándékot előre jelezték, vagy a megállóban felszálló utas várakozik.

 

forrás: hvg.hu

Both comments and pings are currently closed.

Comments are closed.

Rólunk | Médiaajánlat | ÁFF | Lapszemle feliratkozás | RSS
Powered by WordPress | Designed by: All Premium Themes Online. | Thanks to Top Bank Free Premium WordPress Themes, wordpress themes 2012 and Premium Themes