Völner Pál Londonban tárgyalt az uniós elnökségi közlekedést érintő előkészületekről

Völner Pál, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium államtitkára az uniós elnökségi felkészülés jegyében találkozott Philip Hammond brit közlekedési miniszterrel 2010. december 9-én, Londonban.

Völner Pál látogatásának célja a magyar elnökségi program ismertetése és az együttműködési lehetőségek feltárása volt az uniós közlekedési ügyek sikeres továbbvitele érdekében. A közlekedésbiztonsági szabályok megsértésével okozott közúti balesetek számának csökkentése fontos európai és magyar közlekedéspolitikai célkitűzés. Az államtitkár ezért a közlekedésbiztonsági szabályok határon átnyúló végrehajtásáról szóló irányelv következő félévben tervezett elfogadásához kérte brit partnere támogatását.
Völner Pál a legfontosabb elnökségi célok között kiemelte a 2020-ig terjedő uniós közlekedéspolitika kialakításának megkezdését, a Transz-európai Közlekedési Hálózatok (TEN-T) felülvizsgálatának kérdését, az uniós vasúti piac kiteljesítését elősegítő jogalkotás továbbvitelét és a belvízi hajózás jövőjével kapcsolatos viták folytatását.

A következő félévben Völner Pál elnököli a Közlekedési Tanács két brüsszeli formális ülését és a februári budapesti informális miniszteri találkozót. Az államtitkár az elmúlt időszakban a belga, bolgár, cseh, holland, lengyel, német, olasz, osztrák, román, szlovák és szlovén társminisztériumok vezetőinek mutatta be a magyar elnökség közlekedési programját, prioritásait.

Nemzeti Fejlesztési Minisztérium
Kommunikációs Főosztály

Forrás: integratorforum.hu

Both comments and pings are currently closed.

Comments are closed.

Rólunk | Médiaajánlat | ÁFF | Lapszemle feliratkozás | RSS
Powered by WordPress | Designed by: All Premium Themes Online. | Thanks to Top Bank Free Premium WordPress Themes, wordpress themes 2012 and Premium Themes