Völner Pál az Európai Bizottság közlekedési főigazgatójával tárgyalt Brüsszelben

Völner Pál infrastruktúráért felelős államtitkár az Európai Bizottság Mobilitási és Közlekedési Főigazgatóságának vezetőivel találkozott 2010. október 22-én, Brüsszelben.

Az államtitkár a Matthias Ruete főigazgatóval és helyettesével, Kazatsay Zoltánnal folytatott megbeszélésen a soros magyar uniós elnökségi időszak közlekedési prioritásait ismertette.

Völner Pál jelezte, hogy a következő félévben Magyarország három magas szintű, nemzetközi eseménynek adna otthont. 2011 februárjában a Transzeurópai Közlekedési Hálózat (TEN-T) jelenlegi felülvizsgálatának alapelveiről szóló informális közlekedési miniszteri találkozót tervez a soros elnökség. Egy fenntartható és koherens transzeurópai közlekedési hálózat kialakítása, a hiányzó infrastruktúra-kapcsolatok kiépítése és a regionális különbségek enyhítése kiemelten fontos téma. Márciusban az Egységes Európai Égbolt szabályozási és intézkedéscsomag előrehaladásáról szóló, áprilisban belvízi hajózási konferencia várható szintén hazai helyszíneken.

A magyar elnökség egyértelmű prioritásként kezeli egyebek mellett a 2011-2020. évi közlekedéspolitikai Fehér Könyv előkészületeinek folytatását, a 2011-2020. évi közúti közlekedésbiztonsági stratégia véglegesítését, a nemzeti intézkedések kidolgozását, a belvízi hajózás előmozdításáról szóló NAIADES program félidei felülvizsgálatát és a nehéz tehergépjárművek infrastruktúra-használati díjairól szóló irányelv módosítását.

Nemzeti Fejlesztési Minisztérium
Kommunikációs Főosztály

forrás: integratorforum.hu

Both comments and pings are currently closed.

Comments are closed.

Rólunk | Médiaajánlat | ÁFF | Lapszemle feliratkozás | RSS
Powered by WordPress | Designed by: All Premium Themes Online. | Thanks to Top Bank Free Premium WordPress Themes, wordpress themes 2012 and Premium Themes