Völner: Nem lesznek többezres elbocsátások a vasútnál

image

A kormány elkötelezett a vasútfejlesztés mellett, amit a bezárt vasútvonalak újranyitása is mutat – hangsúlyozta Völner Pál, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium (NFM) infrastruktúráért felelős államtitkára pénteken a 60. Vasutasnap központi ünnepségén, Budapesten, a Vasúttörténeti Parkban.

A vasutas tisztek avatásán az államtitkár szólt arról, hogy a MÁV nemcsak egy állami nagyvállalatot, hanem történelmi tradíciót is jelent. Hozzátette: környezetvédelmi szempontok, az energiaárak alakulása is indokolja, hogy a vasút egyre versenyképesebb legyen a közúttal szemben.
Andrási Miklós, a MÁV Zrt. távozó elnök-vezérigazgatója köszöntve a felavatott vasutas tiszteket kijelentette: a meglévő tudásbázisukra építve garanciát lát a magyar vasút megújulására.

Völner Pál az ünnepséget követően újságíróknak válaszolva elmondta, hogy nem látott olyan előterjesztést, amely a vasútnál több ezer ember elbocsátásáról szólna. Kifejtette: lesznek a MÁV-nál átalakítások, a megújuló feladatoknak átszervezett társasággal kell nekilátni, de létszámleépítésekről a munkának ebben a fázisában teljesen felesleges beszélni, hiszen ezekről a társadalmi és szakmai egyeztetés még hátra van, és ez az új vezetésre vár. Völlner Pál azt viszont nem zárta ki, hogy létszámstopot vezetnek be a vasútnál.

Arra a kérdésre, hogy miért volt szükség a jelenlegi elnök-vezérigazgató leváltására, az államtitkár elmondta: Andrási Miklóst abban a pillanatban bízták meg a MÁV vezetésével, amikor más elvárások voltak. A vasút területén fejlesztések lesznek, újabb bezárt szárnyvonalak nyílnak, a MÁV pénzügyi konszolidáció előtt áll, ehhez az új feladathoz új emberre van szükség – tette hozzá. Kérdésre válaszolva elmondta, hogy még nem tárgyaltak az érintett szakszervezettel a MÁV-Cargo privatizációjából kért vasutasonként 250 ezer forint követelésről.

Forrás: magyarkozlekedes.hu

Both comments and pings are currently closed.

Comments are closed.

Rólunk | Médiaajánlat | ÁFF | Lapszemle feliratkozás | RSS
Powered by WordPress | Designed by: All Premium Themes Online. | Thanks to Top Bank Free Premium WordPress Themes, wordpress themes 2012 and Premium Themes