Völgyesi Zsolt vezeti a Közlekedésfejlesztési Koordinációs Központot

Fellegi Tamás nemzeti fejlesztési miniszter 2010. június 18-i hatállyal Völgyesi Zsoltot nevezte ki a Közlekedésfejlesztési Koordinációs Központ (KKK) főigazgatójává. Az ismert közlekedésépítési szakember korábban több hazai és nemzetközi közlekedésfejlesztéssel foglalkozó cégnél töltött be magas pozíciókat.

Elődje, Kerékgyártó Attila munkaviszonya közös megegyezéssel szűnt meg június 17-én. A Nemzeti Fejlesztési Minisztérium infrastruktúráért felelős államtitkársága végzi az intézmény eddigi tevékenységének teljes körű felülvizsgálatát.
Az új főigazgatótól a szakminiszter elvárja, hogy az uniós követelményeknek megfelelően biztosítsa a KKK színvonalas működését. Érdemben járuljon hozzá a közlekedésfejlesztés széttagolt háttérintézményi rendszeréből, a lassú és bürokratikus folyamatokból fakadó problémák mielőbbi megoldásához. A minisztériummal szorosan együttműködve segítse a gyorsabb és olcsóbb ágazati feladatellátás feltételeinek és garanciáinak megteremtését.
A Közlekedésfejlesztési Koordinációs Központ előtt álló legfontosabb feladat a megtett úttal arányos, elektronikus útdíjszedés szakmai, stratégiai előkészítésének felgyorsítása és a rendszer bevezetésének háttértámogatása. Az intézménnyel szembeni határozott elvárás a fejlesztési, felújítási források hatékony, összehangolt felhasználásának lehetővé tétele a Nemzeti Út-, Vasút- és Hídfelújítási Program keretében.

SZAKMAI ÉLETRAJZ – Völgyesi Zsolt

Születési hely, idő: Kecskemét, 1964. július 20.

Szakmai tapasztalat:

2009-2010    Sconset Mérnöki Kft., ügyvezető igazgató
2006-2009    Swietelsky Magyarország Kft., ügyvezető igazgató
2006-2009    Drumserv Rt. (Románia), vezérigazgató
2001-2006    FŐBER Rt., projektvezető, projektigazgató-helyettes 
1998-2000    Nantucket Mérnöki Kft., műszaki igazgató
1996-1998    FŐBER Rt., főmérnök
1992-1995    STRABAG Hungária Rt., technológus, építésvezető
1985-1991    MÁV Pályafenntartási Főnökség, szakaszmérnök, hídmérnök

Tanulmányok:

1985             Közlekedési és Távközlési Műszaki Főiskola, Győr, hídépítési és fenntartási üzemmérnök

 

Forrás: nfm.gov.hu

Both comments and pings are currently closed.

Comments are closed.

Rólunk | Médiaajánlat | ÁFF | Lapszemle feliratkozás | RSS
Powered by WordPress | Designed by: All Premium Themes Online. | Thanks to Top Bank Free Premium WordPress Themes, wordpress themes 2012 and Premium Themes