Vitézy lesz a Budapesti Közlekedési Központ vezetője

A BKV működtetését a Budapesti Közlekedés Központ Zrt. (BKK) veszi át, már ami marad belőle. Ugyanis a főváros vezetése azt tervezi, a buszközlekedést kiszervezik, ugyanakkor a BKK alá tartozhatna a Volán és a MÁV is elővárosi és budapesti járatokkal – mondta el Tarlós István az Indexnek adott interjújában.

A kiszervezés célja, hogy az új szolgáltató megújítsa a BKV buszparkját, vagyis ne a fővárosnak kelljen azonnal ezer buszt vásárolnia – mondta el Tarlós István. A BKK vezetője várhatóan Vitézy Dávid lesz, aki a VEKE egyik vezetője jelenleg, de erről a közgyűlésnek még döntenie kell. A Városüzemeltetési Központ vezetője várhatóan László György, a Főtáv volt kommunikációs igazgatója lesz. A két nagy Zrt. felügyelőbizottságának egy elnöke lesz: Kovács Árpád, az ÁSZ volt vezetője, aki előzetesen elvállalta a felkérést. A Kocsis Istvánnal kapcsolatos személyi kérdés még nem dőlt el.

Tarlós István főpolgármester nem zárta ki annak lehetőségét, hogy a szerződésbontás ellenére mégis megegyeznek az Alstommal a metrókocsik leszállításáról; a főpolgármester Vitézy Dávidot szeretné kinevezni a Budapesti Közlekedési Központ vezetőjének. Tarlós István azt mondta, a metróügybe a kormánynak is beleszólása van, mivel a szerelvények finanszírozásában is szerepet vállalt.

Forrás: magyarkozlekedes.hu

Both comments and pings are currently closed.

Comments are closed.

Rólunk | Médiaajánlat | ÁFF | Lapszemle feliratkozás | RSS
Powered by WordPress | Designed by: All Premium Themes Online. | Thanks to Top Bank Free Premium WordPress Themes, wordpress themes 2012 and Premium Themes