Vita az S91 miatt

Tovább tart a nyilatkozatháború a BKV és a szakszervezetek között. Szabálytalanságok a 4-es metró  körül. Növekvő utasszámok a Volán-társaságoknál. Firkálók miatt állt a berlini gyorsvasút. Híreink itthonról és Németországból.

title

Budapest | Magyarország — Mondvacsinált az a konfliktus, amit a BKV néhány szakszervezete előidézett – közölte a budapesti közlekedési társaság. A vita amiatt robbant ki – ahogy mi is megírtuk –, hogy a közbeszerzési eljárás keretében az Orangeways lesz a BKV új alvállalkozója, akik az Ikarus 405-ös flottát új, hazai gyártású buszokkal váltják. A cég szerint szigorúan szakmai döntés született, ami mellett a BKV Zrt. fontosnak tartotta azt is, hogy a munkavállalói megélhetése ne kerüljön veszélybe, tehát elbocsájtást nem terveznek. A BKV szakszervezetei nyílt levélben fordultak Tarlós Istvánhoz, amelyben kérték, hogy a társaság átalakításánál vegyék figyelembe az ő szempontjukat is. Szerintük attól nem lesz nyereséges a cég, hogy „talicskán tolják ki a pénzt, vagy hivatalosan a magánvállalkozó zsebeit tömik számolatlanul”. Az érdekképviseletek szerint az Orangeways kiválasztása is hibás döntés volt, amely több hatályos jogszabályt megsértett, és ellenük több vizsgálat, nyomozás indult.

Budapest | Magyarország — Szabálytalanság merült fel a 4-es metró építése körüli 38 közbeszerzésnél, összesen 174 milliárd forint értékben. Az Európai bizottság által kivizsgáltatott ügynek a napokban készült el a hazai jelentése, amelyet kiküldtek Brüsszelnek. Az Unió előírásai szerint ha szabálytalannak minősítenek egy tendert, akkor a támogatás mértékének 5-100 százaléka közötti bírságot szabhatnak ki.

Budapest | Magyarország — Megállt az utasok elvándorlásának évek óta tartó folyamata a MÁV-nál, a nyolc éve tartó tendencia a harmadik negyedévben nem folytatódott. A Volán-társaságok tovább tudták növelni az utasszámaikat, a tavalyi év hasonló időszakához mérten 5,8 százalékkal választották többen a buszokat, mint 2009 harmadik negyedévében.

Berlin | Németország — Firkálók miatt késtek a gyorsvasút szerelvényei szerda este. A rongálók a Potsdamer Platz alatti állomás tárolóvágányán álló szerelvényt firkálták össze. A rendőrség – az országban érvényes terror-készültség miatt is – gyorsan reagált, de nem tudták elfogni az alagút felé menekülő személyeket. A rendőrségi akció miatt bő fél órán keresztül, 23:03 és 23:38 között állt a forgalom ezen a szakaszon.

forrás: iho.hu

Both comments and pings are currently closed.

Comments are closed.

Rólunk | Médiaajánlat | ÁFF | Lapszemle feliratkozás | RSS
Powered by WordPress | Designed by: All Premium Themes Online. | Thanks to Top Bank Free Premium WordPress Themes, wordpress themes 2012 and Premium Themes