Vigyázz keleten, vigyázz délen

titleA július 22-i írásunkban beharangozott vasútforgalmi változások mellé most újabbak érkeznek, amelyek ezúttal főképpen a keleti és déli országrész lakosainak utazásait nehezítik meg. A MÁV-START Zrt. augusztus elején az alábbiakat ajánlja az útrakelők figyelmébe.

Augusztus közepén két napig (14-én reggel 7:40-től 16-án éjfélig) pályafelújítást végeznek a Budapest–Székesfehérvár–Szombathely vonalon Városlőd-Kislőd és Ajka között, ezért a vonatok a Balaton és a nyugati országrész felé módosított menetrend szerint járnak, de változásokra kell számítani Balatonszentgyörgy és Celldömölk, Rédics és Zalaszentiván, valamint Boba és Hodos (Őrihodos) között is. Az érintett vonal több szakaszán (Városlőd-Kislőd–Ajka, Boba–Zalaegerszeg, Győr–Celldömölk, Szombathely–Szentgotthárd, Szombathely–Kőszeg) vonatpótló autóbuszok járnak majd.

Pályakarbantartás miatt augusztus 9-től tíz napon át más-más jellegű módosításra és menetrendi változásokra kell készülnie a Budapest–Hatvan–Miskolc vonal utasainak. A kilencedikéről tizedikére virradó éjjel Tokaj és Rakamaz, a rákövetkező három éjszaka Tokaj és Görögszállás, 16-ról 17-re virradóra pedig Görögszállás és Nyíregyháza között autóbusz helyettesíti a vonatokat. Augusztus 13-án (pénteken) éjszaka, 14-én (szombaton) és 15-én (vasárnap) hajnalban és éjszaka, 16-án (hétfő), továbbá 17-e (kedd) hajnalban Mezőkeresztes-Mezőnyárád és Emőd, illetve Füzesabony és Mezőkövesd között végzik a karbantartási munkálatokat, amelyek az itt közlekedő vonatok menetrendjét kismértékben módosítják. Augusztus 19-én a munka Nagyút és Kál-Kápolna között zajlik majd.

Vonatpótló autóbuszokat közlekedtet a MÁV-START Zrt. a Budapest–Kelebia vonalon augusztus 23-tól 27-ig Kiskunhalas és Kiskőrös között a késő esti és éjszakai órákban. Augusztus 23-án és 24-én változás várható az esti 19:20-as és a kora hajnali 3:24-es vonat menetrendjében, utóbbi négy perccel korábban kel útra. Szintén augusztus 23-tól, de szeptember 3-ig a Beograd nemzetközi gyorsvonat Cegléd és Kiskunfélegyháza érintésével, kerülő útvonalon közlekedik, kivéve a 27-ről 28-ra, továbbá a 28-ról 29-re virradó éjszakát. Harmincadikától szeptember első napjaiig Szabadszállás és Fülöpszállás között autóbuszra kell szállni, s érdemes tekintettel lenni arra is, hogy augusztus 30-án a Kiskunhalasról 17:24-kor induló szerelvény szintén négy perccel korábban indul útjára.

A Kecskeméti Repülőnapokra induló különvonatok közlekedtetése miatt valamivel korábban indul Szegedről Fonyódra az Aranyhíd Expressz. A déli országrész másik nagyvárosa, Pécs felé tartó 40-es vonalon is változás várható: pályafelújítás miatt Sárosd és Sárbogárd között két éjszakán (16-ról 17-re és 17-ről 18-ra virradóra) buszra kell szállni, a Pusztaszabolcs–Dombóvár szakaszon áthaladó vonatok menetrendje emiatt megváltozik.
É

rdemes megtekinteni a korábban kihirdetett forgalmi változásokat, utazás előtt pedig a MÁV-START Zrt. elérhetőségein (a honlapon, vagy a MÁVDIREKT telefonszámán) érdeklődni.

 

Forrás: iho.hu

Both comments and pings are currently closed.

Comments are closed.

Rólunk | Médiaajánlat | ÁFF | Lapszemle feliratkozás | RSS
Powered by WordPress | Designed by: All Premium Themes Online. | Thanks to Top Bank Free Premium WordPress Themes, wordpress themes 2012 and Premium Themes