Videokommunikációs szolgáltatást indít a Magyar Telekom

Összekapcsolja az egymástól függetlenül működő mintegy 10 ezer magyar videokonferencia-rendszert a Magyar Telekom csütörtökön sajtótájékoztatón bemutatott országos nyílt internet alapú szolgáltatása, s így létrejöhet egy vállalatok közötti kommunikációs hálózat.

Amint azt Papp István, a Magyar Telekom vezérigazgató-helyettese, a vállalati szolgáltatások üzletág vezetője elmondta, a szolgáltatásban rejlő lehetőségeket mutatja, hogy az előrejelzések szerint 2011-ben a nagy felbontású (High Definition – HD) videokonferencia berendezések eladása a duplájára nő világszinten.

Egy videoberendezés ára, minőségétől függően, 50 ezer forinttól több millió forintig terjedhet. A szolgáltatás elindítására 50-100 millió forint közötti összeget költött a Magyar Telekom, de ahogyan nőnek majd a vállalati igények az összekapcsolásra, úgy kell tovább fejleszteni a hálózatot.

A társaság először Magyarországon vezeti be az új szolgáltatást, de a hosszabb távú tervek között szerepel a külföldi értékesítés is. Papp István elmondta, a Magyar Telekomnak a videokommunikációs szolgáltatás használatával  az utazási költségek 35 százalékát sikerült megtakarítania.

A kommunikációs rendszer használatának előnyei különösen akkor mutatkoznak meg, ha világszintű vagy országos problémák keletkeznek, például, amikor az izlandi vulkán kitörése miatt korlátozták a légi forgalmat, vagy amikor terjedni kezdett a H1N1 vírus, illetve Magyarországon több települést  elöntött az árvíz. A szolgáltatás legfőbb előnye az, hogy használatával a vállalatok időt, pénzt és energiát takaríthatnak meg. A Magyar Telekomnál működő rendszerek kihasználtsága 80-90 százalékos.

A Magyar Telekom Telepresence szolgáltatása eddig döntően a magyar cég és a Deutsche Telekom közötti kommunikációt szolgálta. A vállalat most együttműködési szerződést kötött a TATA Communications-szel, amelynek nemzetközi hálózata révén a magyar cégek 2010. második felétől akár kontinenseket átívelő kapcsolatokat is tudnak majd létesíteni.

Papp István kifejtette, a videokonferenciázás kultúrájának terjesztése a Magyar Telekom stratégiai célkitűzése. Hozzátette, az új infokommunikációs szolgáltatások alapvetően átformálhatják az eddigi vállalati gondolkodást, miközben nagyságrendekkel javíthatja a hatékonysági mutatókat.

Forrás: MTI/Menedzsment Fórum

Both comments and pings are currently closed.

Comments are closed.

Rólunk | Médiaajánlat | ÁFF | Lapszemle feliratkozás | RSS
Powered by WordPress | Designed by: All Premium Themes Online. | Thanks to Top Bank Free Premium WordPress Themes, wordpress themes 2012 and Premium Themes