Évi mintegy ezer állást szüntet meg az osztrák posta

Az elmúlt évben több mint ezer állás szűnt meg, a következő években is 8-900 vagy még több fővel csökken a foglalkoztatottak létszáma – jelentette be Georg Pölzl vezérigazgató.

A félig állami vállalat a csökkenő levélforgalom, a gazdasági válság miatt a csomagküldésben tapasztalható nyomott árak, valamint a 2011-ben megvalósuló teljes piaci liberalizáció miatt kényszerül takarékoskodásra.

A posta már február közepén bemutatott stratégiai tervében jelezte, hogy a csomag üzletág erősítése mellett további leépítés várható. Számokat akkor nem jelöltek meg, csak annyit közöltek, hogy elsősorban korkedvezményes nyugdíjazással, végkielégítés melletti felmondásokkal, a megüresedő állások be nem öltésével, és a rendőrséghez mint másik közalkalmazotti munkáltatóhoz való áthelyezésekkel viszik véghez. Jelenleg 26 ezer főállású munkatársa van a cégnek, ebből 21.600 Ausztriában.

Folytatódik a saját fenntartású kisebb postahivatalok bezárása, ezzel egyidejűleg az úgynevezett posta-partnerek működtette fiókok számának növelése. A vállalat egy korábbi közlése szerint márciusra akarja teljesíteni azt a törvényi előírást, amely legkevesebb 1650-ben szabja meg a postai szolgáltatást nyújtó helyek számát. Pölzl vezérigazgató januárban azt mondta: távolabbi céljuk, hogy a 2.300 település mindegyikén legyen legkevesebb egy posta vagy posta-partner.

Tavaly a 40 millió eurós kiadáscsökkentés mellett a vállalat bevétele 3,5 százalékkal, a kisebbségi részesedések utáni adózott eredménye 32,9 százalékkal, 79,9 millió euróra csökkent.

 

A cikk részletei->

Both comments and pings are currently closed.

Comments are closed.

Rólunk | Médiaajánlat | ÁFF | Lapszemle feliratkozás | RSS
Powered by WordPress | Designed by: All Premium Themes Online. | Thanks to Top Bank Free Premium WordPress Themes, wordpress themes 2012 and Premium Themes