Vágányhálózatot újítanak Záhony térségben

Új közbeszerzési eljárást ír ki a Záhony térségi széles nyomtávú vágányhálózat felújítására a Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő (NIF) Zrt. A NIF azt követően határozta el az új pályázat megjelentetését, hogy a Közbeszerzési Döntőbizottság megsemmisítette az első eljáráson hozott döntését, újraértékelésre és 3 millió Ft bírságra kötelezte. Az állami társaság az újraértékelés helyett az új eljárás kiírását választotta. A Záhonyi térség komplex logisztikai fejlesztése a Közlekedés operatív program negyedik, közúti és vasúti fejlesztések megvalósítását tartalmazó prioritásának része. Ebben a közbeszerzésben a Záhony-Komoró és a Tuzsér-Eperjeske széles nyomtávú vasútvonal felújítása szerepelt.

A KÖZOP-ról röviden:

A Közlekedés Operatív Program (KÖZOP) az elkövetkező 7 év európai uniós támogatással megvalósuló közlekedésfejlesztéseit megalapozó operatív program. Átfogó stratégiai céljai elsősorban a versenyképesség támogatását, és a környezeti fenntarthatóság javítását szolgálják.

Záhony szerepe a Rail Cargo Hungaria tevékenységében

Záhonyban a határtechnológiának megfelelően a normál nyomtávú, Eperjeske határon keresztül pedig a széles nyomtávú vonatközlekedést végzik. A nyomtáveltérés következtében Záhonynak árumegállító szerepe van. Ez a Rail Cargo Hungaria Zrt.-nek is lehetőséget teremt, hogy ügyfelei számára az áruk átrakása, a tartályos áruk átfejtése, valamint a forgóvázcserével közlekedő kocsik tengelyátszerelése mellett egyéb logisztikai szolgáltatásokat, hozzáadott értéket teremtő tevékenységet is biztosítson. A Rail Cargo Hungaria tevékenységében Záhonynak meghatározó a jelentősége, a vállalatnak a városban önálló Területi Üzemeltetési Központja van.

Forrás: railcargo.hu

Both comments and pings are currently closed.

Comments are closed.

Rólunk | Médiaajánlat | ÁFF | Lapszemle feliratkozás | RSS
Powered by WordPress | Designed by: All Premium Themes Online. | Thanks to Top Bank Free Premium WordPress Themes, wordpress themes 2012 and Premium Themes