Végig járható az M1-es

Az elmúlt időszak csapadékgazdag időjárása ellenére – néhány kisebb forgalomkorlátozástól eltekintve – jelenleg mindkét irányban járható az M1-es autópálya.

Június 1-én (kedden) a délutáni órákban árvízi mentési munkálatok miatt a rendőrség ideiglenesen (kb. 16 és 18 óra között) biztonsági okokból lezárta az M1-es autópálya Tatabánya csomóponthoz közeli szakaszán a külső és a leálló sávot a főváros felé vezető oldalon. Jelentős torlódás nem alakult ki, hiszen 1 sávon folyamatosan haladhattak a járművek. Az érintett szakasztól nem messze több ház is víz alá került, ezek mentését pedig csónakokkal oldották meg a szakemberek. Az akciót követően a lezárást rövidesen feloldották.

Kapcsolódó hír, hogy az 1-es főút Tatabánya közelében járhatatlanná vált, ezért annak forgalmát mellékutakra terelik, tehát nem az M1-es autópályára, így ez az intézkedés nincs befolyással annak díjmentes használatára. A törvényi szabályozás értelmében az M1-es autópálya Tatabánya óváros és Tata között vehető igénybe díjmentesen (56-67 km-szelvény).

Az árvízi helyzet miatt továbbra is ingyenesen vehető igénybe az M1-es autópálya 85-107. km-szelvények közötti része, mivel a járhatatlanná vált 81-es főút forgalmát erre a pályarészre terelik. (Az M1-es autópálya a törvényi szabályozás értelmében a 107-129 km-szelvények között díjmentes).
Az esőzések következtében korábban megcsúszott a rézsű az M1-es autópálya 50-es km-szelvényénél a Hegyeshalom felé vezető oldalon, illetve az 58-as km-szelvénynél a főváros felé vezető oldalon, ezért biztonsági okokból mindkét esetben le kellett zárni a leállósávot az érintett szakaszokon. A lezárások a javítási munkálatok befejezéséig tartanak.

Forrás: autopalya.hu

Both comments and pings are currently closed.

Comments are closed.

Rólunk | Médiaajánlat | ÁFF | Lapszemle feliratkozás | RSS
Powered by WordPress | Designed by: All Premium Themes Online. | Thanks to Top Bank Free Premium WordPress Themes, wordpress themes 2012 and Premium Themes