Vezető amerikai nyomdacég fejleszt Debrecenben

Munkahelyteremtő beruházásokat valósít meg a Xanga cégcsoport a cívisvárosban, új ipari csarnokuk bokréta avatóját hétfőn rendezték meg. Tervezik azt is, hogy átveszik a helyi reptér üzemeltetését, és a fejlesztésére 10 milliárd forintot költenek öt év alatt.

Új logisztikai csarnokkal bővíti debreceni telephelyét a világpiac egyik vezető nyomdaipari vállalatához, az amerikai RR Donnelley cégcsoporthoz tartozó Xanga Investment&Development Group. A debreceni székhelyű magyar leányvállalat az 1,5 millió eurós beruházás révén a jelenlegi 5500 négyzetméteres épületét 7700 négyzeméteresre bővíti, az üzembe helyezés szeptember közepére várható. A gyárban jelenleg mintegy háromszáz főt foglalkoztatnak, a beruházás révén a munkavállalók száma az év végére eléri a négyszázat.

Az új beruházás bokréta avató ünnepségét hétfőn tartották a Xanga cégcsoport Határ úti ipari parkban lévő telephelyén. A rendezvényen részt vett Kósa Lajos, Debrecen polgármestere, a Fidesz ügyvezető alelnöke, aki azt mondta: a magyar gazdaságban az egyik legfontosabb feladat a munkahelyteremtés, s ebben a tekintetben a tendencia kedvező. Hozzátette: további munkahelyteremtő beruházások várhatók, s remélhetőleg nem csak a város Határ úti, hanem a déli ipari parkjában is.

Az ünnepségen az RR Donnelley Kft. debreceni gyáregységének igazgatója, Colin Fletcher közölte: jó döntésnek bizonyult, hogy a cégcsoport 2008-ban Debrecenben hozta létre európai logisztikai központját. Elmondása szerint az új beruházás annak a bizonyítéka, hogy hosszú távú együttműködésre számítanak magyar partnereikkel.

 

A cikk részletei->

Both comments and pings are currently closed.

Comments are closed.

Rólunk | Médiaajánlat | ÁFF | Lapszemle feliratkozás | RSS
Powered by WordPress | Designed by: All Premium Themes Online. | Thanks to Top Bank Free Premium WordPress Themes, wordpress themes 2012 and Premium Themes