Veszteségek elkerülése folyamatos anyagáramlással

A vevői igények folyamatos változásának követése komoly kihívást jelent minden beszállító számára. Újabb és újabb terméktípusok jelennek meg igényként, amelyeknek a meglévő termelési folyamatokba történő illesztése rugalmasságot feltételez. Mindemellett szigorodnak a minőséggel szemben támasztott követelmények is, rendszerint azonos eladási ár elvárása mellett.

Az ilyen esetekben a gyártó cég a még versenyképes szinten magasan tartott eladási ár, illetve a számára elfogadható megtérülés keskeny mezsgyéjén egyensúlyoz. A ár növelésére kevés esélye van, így mindössze a gyártási költségek lefaragásán fáradozhat. A működő folyamatokat átvilágítva általában azonban az tapasztalható, hogy a termelőegység különböző területei nem egyforma sebességgel gyártanak, nincsenek egymással szoros kapcsolatban, hiányzik a megfelelő kommunikáció, és ezek miatt jelentős készletek halmozódnak fel közöttük. E készletek alaposan megnövelik a költségeket, elég csak a bennük álló alapanyagok árára, a kezelésükkel kapcsolatos munkaerő költségére vagy a rezsiköltségekre gondolnunk, de nem szabad elfeledkeznünk az általuk elfoglalt értékes gyártóterületről sem. Ezen a helyzeten segít a megfelelő gépelrendezés.

A cikk részletei ->

- gyartastrend.hu -

Both comments and pings are currently closed.

Comments are closed.

Rólunk | Médiaajánlat | ÁFF | Lapszemle feliratkozás | RSS
Powered by WordPress | Designed by: All Premium Themes Online. | Thanks to Top Bank Free Premium WordPress Themes, wordpress themes 2012 and Premium Themes