VEKE-Oszkó vita a szárnyvonalakról

A Városi és Elővárosi Közlekedési Egyesület (VEKE) kifogásolja Oszkó Péter azon kijelentését, mely hibás döntésnek minősíti a korábban bezárt vasúti szárnyvonalak újra indítását. A Facebook közösségi portálon mindenki számára hozzáférhető módon folyik a vita – számol be a VGO.

A VEKE a közösségi portálon kifogásolta Oszkó Péter azon kijelentését, mely szerint a második Orbán-kormány bizonyos gazdasági döntései százmilliárdos lyukat ütnek a költségvetésen, ilyen döntés a korábban bezárt vasúti szárnyvonalak üzembe helyezése. A közlekedési egyesület véleménye szerint már a szárnyvonalak bezárása is csak propaganda volt, és a korábban ígért 40 milliárd forintos megtakarítás sem valósult meg.

Oszkó Péter volt pénzügyminiszter reakciójában elmondta: a szárnyvonalak leállításával elérhető megtakarítás tavaly csupán 3 milliárd forintra tehetőek, a megtakarítás jelentősebb része a tarifaemelésből származott nagyságrendileg 10 milliárd forint. Véleménye szerint a jelenlegi kormány deficitnövelő döntései között nyilván a legkisebb tétel a szárnyvonalak újranyitása. Amellett azonban, hogy az újranyitás egyelőre viszonylag kis tétel, a baj az, hogy a későbbiekben nagyobb arányú megtakarítások elérését akadályozza, hiszen a következő lépés lett volna a csökkentett forgalomhoz igazított csökkenő eszköz és személyi állomány, a szervezeti struktúra egyszerűsítése.

Forrás: magyarkozlekedes.hu

Both comments and pings are currently closed.

Comments are closed.

Rólunk | Médiaajánlat | ÁFF | Lapszemle feliratkozás | RSS
Powered by WordPress | Designed by: All Premium Themes Online. | Thanks to Top Bank Free Premium WordPress Themes, wordpress themes 2012 and Premium Themes