Vasúti gondok

Ellopták a sorompót. – Szemtanúkat keresnek. – Lángolt a raktár. – Pokolgép robbant Törökországban. Kék hírek kötöttpályáról.

00

Dunaföldvár | Magyarország — Vasúti átjárót rongáltak meg Tolna megyében. A tolvajok ellopták a dunaföldvári vasúti átjáró sorompójának teljes szerkezetét – beleértve a hozzátartozó előjelzőt és annak vezetékét is. Az elkövetők veszélybe sodorták a vasúti közlekedés biztonságát, emiatt nyomoz a rendőrség.

IMG_4078__090410_Dunafoldvar__M62163__k

Vörös Attila az M62 163-as továbbította tehervonatot Dunaföldvár Előszállás felőli bejáratánál található útátjáróban 2009. április 10-én örökítette meg

Szeged | Magyarország — Vasúti bűncselekmény szemtanúit keresi a Szegedi Rendőrkapitányság Közlekedésrendészeti Osztálya. A két huszonöt év körüli, 180 centiméter magas elkövető még 2010. május 15-én reggel dobálta meg a Szegedről Békéscsabára tartó személyvonatot. A bűncselekménnyel kapcsolatosan érdemi információval rendelkező személyek a Szegedi Rendőrkapitányságon, illetve a 107-es vagy a 112-es ingyenes segélyhívó számon jelentkezhetnek.

Cegléd | Magyarország — Megint tűz ütött ki, ezúttal a ceglédi vasútállomás egyik üres raktárépületében csaptak fel a lángok. A vágányok mögött található létesítmény eddig ismeretlen okokból a tetőn kapott lángra, majd a tűz a teljes épületre átterjedt. A tűzeset helyszínére a helyi tűzoltókon kívül a szolnoki valamint a kecskeméti egységeket is kivezényelték. A lángokat este kilenc óra körül sikerült megfékezni, az ezer négyzetméteres alapterületű épület felerészben megsemmisült. Személyi sérülés nem történt, de az anyagi kár egyes becslések szerint akár a hetven millió forintot is elérheti.

Törökország — Pokolgéppel siklattak ki hétfőn egy utasokat és rakományt is szállító vonatot az ország keleti részén található Erzincan tartományban. A robbanás következtében nyolc kocsi kisiklott, de személyi séprülés nem történt. A török vasúttársaság közleménye szerint a balesetért a kurd „terroristák” felelősek, amely alatt az önálló kurd államot akaró Kurdisztáni Munkáspárt (PKK) tagjait értik. A PKK, amely 1984 óta harcol az önálló kurd állam megteremtéséért, az utóbbi időben egyre több terrorakciót hajt végre Törökországban.

Gárdony | Magyarország — A Budapest–Székesfehérvár vonalon Gárdony állomáson egy munkagép elvágott egy kábelt, emiatt a biztosítóberendezés az állomáson nem működik. A székesfehérvári vonalon átlagosan 20-30 perces késés várható.

Forrás: iho.hu

Both comments and pings are currently closed.

Comments are closed.

Rólunk | Médiaajánlat | ÁFF | Lapszemle feliratkozás | RSS
Powered by WordPress | Designed by: All Premium Themes Online. | Thanks to Top Bank Free Premium WordPress Themes, wordpress themes 2012 and Premium Themes