Vasút: az államnak elég a hálózat fele is

Összesen 25 vonalon, közel 3.000 kilométeren lenne országos megrendelésű a vasúti személyszállítás, a közösségi közlekedés átalakítása következtében a Közlekedési, Hírközlési, és Energiaügyi Minisztérium honlapján (http://www.khem.gov.hu/nyitolap/orszagos.html) pénteken közzétett dokumentumok alapján.

Az országos vonalakat tekintve az állam központilag várhatóan 2.847 kilométeren határozza majd meg a szükséges vasúti szolgáltatást és menetrendet, míg a jelenleg 7.700 kilométeres teljes országos vasúti hálózat fennmaradó 4.853 kilométerén a még alakulóban lévő regionális tanácsok rendelhetnék meg a vasúti szolgáltatásokat. A minisztérium honlapján található dokumentumok szerint azokat a vonalakat sorolták az országos megrendelésű vonalak közé, amelyeken jelentős a nemzetközi és a hazai forgalomban is igénybe vehető gyorsvonati és intercity közlekedés, illetve amelyek Budapest vonzáskörzetében és a Balaton környékén találhatóak. A KHEM dokumentumai alapján az országos helyközi közösségi közlekedési szolgáltatások megrendelése a tervezett menetrendi koncepciónak megfelelően kiegészül bizonyos esetekben távolsági autóbuszos közlekedési lehetőségekkel – elsősorban a távolsági vasúti szolgáltatás kiegészítéseként vagy pótlásaként -, illetve a budapesti elővárosi autóbuszos közlekedéssel is.

A cikk részletei –>

- magyarkozlekedes.hu -

Both comments and pings are currently closed.

Comments are closed.

Rólunk | Médiaajánlat | ÁFF | Lapszemle feliratkozás | RSS
Powered by WordPress | Designed by: All Premium Themes Online. | Thanks to Top Bank Free Premium WordPress Themes, wordpress themes 2012 and Premium Themes