Van-e recept az eredményes létszámleépítésre?

A mindenkori leépítések egyik legnagyobb kihívása úgy csökkenteni a munkavállalói létszámot, hogy időközben fenntartsuk, esetleg növeljük az eredményességet és az elkötelezettséget, miközben megelőzzük a munkáltatói arculat sérülését.

A téma különösen aktuális most, amikor sok magyarországi vállalat tervez kisebb-nagyobb leépítést a válság hatására. A vállalatok 24 százaléka tervez létszámleépítést rövid távon – és ez az intézkedés a lehetséges reakciók sorrendjében holtversenyben végzett a harmadik helyen a juttatások csökkentésével – derül ki a Hewitt által a válság hatásairól készített kutatás eredményei alapján. Ez az intézkedés a lehetséges reakciók sorrendjében holtversenyben végzett a harmadik helyen a juttatások csökkentésével. Ennél többen csak a tréningköltségek csökkentését, esetleg befagyasztását, valamint a bérek juttatássá alakítását tervezik. 2009 januárjáig a sajtóban megjelent hírek szerint mintegy 7700 főt bocsátottak el Magyarországon – és nehéz arra vonatkozóan becslést tenni, hol áll meg ez a számláló. Némi reményre adhat okot, hogy a jövőt illetően kevésbé borúlátóak az említett kutatásban résztvevő vállalatok: a 15 hosszú távú, növekedést biztosító intézkedés közül mindössze a 11. helyre sorolták a leépítés, átszervezés eszközét.

A cikk részletei –>

- HR Portál -

Both comments and pings are currently closed.

Comments are closed.

Rólunk | Médiaajánlat | ÁFF | Lapszemle feliratkozás | RSS
Powered by WordPress | Designed by: All Premium Themes Online. | Thanks to Top Bank Free Premium WordPress Themes, wordpress themes 2012 and Premium Themes