Vágányzár két HÉV-vonalon

Karbantartási munkák miatt változik a gödöllői (H8) és a ráckevei (H6) HÉV menetrendje.

Pályafelújítás miatt augusztus 27-án üzemkezdettől augusztus 28-án üzemzárásig a ráckevei HÉV kettéosztva közlekedik Vágóhíd és Dunaharaszti-külső, illetve Szigetszentmiklós és Ráckeve között. A vonal sajátosságai miatt (Szigetszentmiklós és Dunaharaszti között nincs közúti híd) a buszok Taksony felé kerülnek. A H6A jelzésű busz Dunaharaszti-külső és Szigetszentmiklós-gyártelep között ingázik, itt csatlakozást biztosítva Tököl és Ráckeve felé, míg a H6-os pótló végállomása Szigetszentmiklós HÉV-megállóban lesz, ellátva a köztes megállókat is. Ezért Szigetszentmiklós felé nincs HÉV-csatlakozás. Budapest irányába szintén Szigetszentmiklós-gyártelep állomáson biztosítják a buszos csatlakozást.

A Cinkota és Gödöllő közötti vágányzárat augusztus 27-én és 28-án a korábban bevált gyakorlat szerint két járattal oldják meg. A megszokott menetrend szerint Gödöllőig közlekedő vonatokhoz Cinkotán buszos csatlakozás lesz, a H8-as busz szilasligeti és mogyoródi betéréssel közlekedik, míg H8E jelzéssel gyorsjárat is üzemel majd. Utóbbi járatot szintén kettébontják, a vonatokhoz csatlakozó két H8E busz közül az egyik az Auchan áruházhoz tér be, míg a másik Kistarcsa, kórházhoz. Ezeket a betéréseket a táblákon jelzik majd, érdemes figyelni őket, mert az eredetileg Gödöllőre induló vonatokhoz így három busz fog csatlakozni, egy alapjárat, és kettő gyors. A csömöri (H9-es) HÉV szerelvényei a megszokott rend szerint közlekednek, a vágányzár csak a Cinkota–Gödöllő szakaszt érinti. A részletes menetrendeket a BKV honlapjánolvashatják.

forrás: iho.hu

Both comments and pings are currently closed.

Comments are closed.

Rólunk | Médiaajánlat | ÁFF | Lapszemle feliratkozás | RSS
Powered by WordPress | Designed by: All Premium Themes Online. | Thanks to Top Bank Free Premium WordPress Themes, wordpress themes 2012 and Premium Themes