Év végére elkészül a zajvédőfal az M3-as autópálya fővárosi szakaszán

Decemberben fejeződnek be az M3-as autópálya budapesti szakasza mentén épülő zajvédőfal munkálatai. A projekt több mint másfél milliárd forintból, a Norvég Alap és a Fővárosi Önkormányzat finanszírozásával valósul meg – közölte Demszky Gábor főpolgármester kedden, a beruházás helyszínén

A projekt teljes költségének csaknem felét, 795 millió forintot a Norvég Alap biztosítja, míg a Főváros mintegy 800 millió forinttal támogatja a 21 ezer négyzetméternyi, több mint 4700 méter hosszú, három és öt méter között váltakozó magasságú zajvédőfal megépítését.
A beruházás nyomán 850 lakás kap úgynevezett passzív zajvédelmet a XIV. és XV. kerületben, az M3-as autópálya budapesti bevezető szakasza mentén. A zajártalomnak leginkább kitett lakások ablakait is megjavítják, vagy szükség esetén kicserélik a zajszint csökkentése érdekében – mondta a főpolgármester.
Hajdu László, a XV. kerület polgármestere elmondta, hogy az általa vezetett városrészben csak a kifelé vezető útszakasz bal oldalán épül meg a fal, a vállalkozók ugyanis hosszú viták után sem tudtak megegyezni a lakossággal a pályázat leadásának határidejéig.
A 3. számú főforgalmi út melletti lakóterület magas zajszintje az 1990-es évek óta okoz problémát, ám annak megoldását az uniós pályázati lehetőségek tették lehetővé. A tavaly augusztusban, a Környezetvédelmi és Infrastruktúra Operatív Program támogatásával elkészült zajtérkép már lehetővé teszi, hogy a későbbiekben Budapestre tervezett utak építése előtt felmérjék, hogy az milyen környezetvédelmi és zajhatásokkal jár a közvetlen környezetben.

A cikk részletei->

Both comments and pings are currently closed.

Comments are closed.

Rólunk | Médiaajánlat | ÁFF | Lapszemle feliratkozás | RSS
Powered by WordPress | Designed by: All Premium Themes Online. | Thanks to Top Bank Free Premium WordPress Themes, wordpress themes 2012 and Premium Themes