Újra a Deák térig járnak a villamosok

Befejeződött a Budapest Szíve program keretében megújuló Kiskörúton a munkák egy jelentős szakasza: hosszú hónapok után ismét közlekednek a villamosok az Astoria és a Deák Ferenc tér között. A Főváros és a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) az Astoria átépítésével, az akadálymentességet szolgáló szintbeli gyalogátkelőhely létesítésével folytatja a munkát.

A régi, leromlott állapotú villamospálya és a belváros közepén azt övező beton- és aszfalttenger immáron a múlté. A kiskörúti villamosok korszerű pályán halkabban és gyorsabban közlekedhetnek a felújítás eredményeként. Így a hosszú vágányzár után újra könnyen elérhetik az Újbudán és Budafokon élők a belváros szívét, a Deák Ferenc teret a 47-es és a 49-es villamosokkal.

A belváros megújításával a korábbiakhoz képest távolabbra helyezett sínpárok között új nyolc méter széles zöldfelület enyhíti a betonrengeteget az útszéli fasor mellett. A gyalog közlekedők is jól járnak: szélesebb járdák és jobb közvilágítás várja őket a Károly körúton, a munkák végeztével pedig nem kényszerülnek az aluljárókba, hiszen több helyen, így a Deák téren, a Károly körúton, az Astoriánál is új gyalogátkelőhelyek létesülnek a BKK ígéreteinek megfelelően, amelyek a babakocsival, kerekesszékkel közlekedőknek is nagy segítséget jelentenek.

A munkák nem értek még véget: bár a villamosok már járnak, az autósok türelmét próbára teszik az útépítési munkák. Ezek a tervek szerint június végéig tartanak majd. Ekkortól azonban irányonként két sávon közlekedhetnek az autók és egy-egy sávot a kerékpárosok is használhatnak majd a Kiskörút már megújult szakaszaihoz hasonlóan.
A Budapest Szíve program itt nem áll meg: a Ferenciek tere és a Széchenyi tér rekonstrukciójával folytatja a BKK a projektet.

Forrás: ingatlanhirek.hu

Both comments and pings are currently closed.

Comments are closed.

Rólunk | Médiaajánlat | ÁFF | Lapszemle feliratkozás | RSS
Powered by WordPress | Designed by: All Premium Themes Online. | Thanks to Top Bank Free Premium WordPress Themes, wordpress themes 2012 and Premium Themes