Újabb óriásprojekt indul Győrben

Ma újabb gigaberuházás elkészültét várhatjuk Győrben. 60 millió euróért épül lökhárítógyár.

Az ipari park legújabb beruházásának alapkövét ugyanis csütörtökön dél körül teszik le. A napi áron mintegy 17 milliárdos beruházást az Audi gyárbővítése vonzotta ide: a német Rehau ugyanis azért épít bő 26 ezer négyzetméteres üzemet a Kisalföldön, hogy ki tudja elégíteni a négykarikás gyár megugró igényeit. A jövőre induló telephelyen a TT-khez és a Q7-esekhez készülnek majd alkatrészek, mégpedig az extrém gyors határidőt jelentő just-in-time rendszerben. Csúcsra járatva akár kétszáz embernek is munkát adhat a létesítmény.
A Rehau 2005 óta készít lökhárítókat különböző Audi-modellekhez, egyből a szerelőszalaghoz szállítva a darabokat – ezért is kézenfekvő, hogy a Audi-gyár közvetlen közelébe költöznek. A győri gyárban készül majd a két Audi-modell első és hátsó lökhárítója és itt zajlik a fényezés is.
Az Audi vezetői – Orbán Viktor kormányfővel együtt – tavaly tették le az új, 900 millió euróért megépülő járműgyár alapkövét. Az üzemnek korábbi bejelentések szerint 2013 22. hetében kell megkezdenie a termelést. Nemrégiben hivatalosan is bejelentette az Audi: a versenyben a gönyűi kikötőt (és a korábban riválisként emlegetett Pozsonyt is) megelőzve Győr nyert a cég beszállítóknak is otthont adó logisztikai parkjának helyszínéért folyó versenyben. Az első menetben 50 ezer négyzetméteres (kifejlett állapotában háromszor ekkora) objektum a várostól délre épülhet meg, jövő nyárra.

Forrás: Raktáram

Both comments and pings are currently closed.

Comments are closed.

Rólunk | Médiaajánlat | ÁFF | Lapszemle feliratkozás | RSS
Powered by WordPress | Designed by: All Premium Themes Online. | Thanks to Top Bank Free Premium WordPress Themes, wordpress themes 2012 and Premium Themes