Újabb bérlők az ipari parkban

Egy acélszerkezetet gyártó és egy medencefedéssel foglalkozó cég kezdi meg működését néhány hónap múlva a bátonyterenyei ipari parkban, az uniós támogatással megvalósuló zöldmezős beruházások összesen 37 munkahelyet teremtenek – közölték sajtótájékoztatón kedden a Nógrád megyei városban.

A magyar tulajdonú FR3-Technológia Acélszerkezetgyártó Kft. 858,6 millió forintos fejlesztéséhez 429 millió forint támogatást nyert, a Meldetechnik Kft., a cseh Alukov cég magyarországi leányvállalata 788,8 millió forint összegű beruházását pedig 394 millió forinttal segíti a Gazdasági Operatív Program (GOP).

Bödök Aladár, a Meldetechnik Kft. igazgatója elmondta: a cseh anyacég két csehországi és egy szlovákiai telephelye után Bátonyterenyén hozza létre a negyedik üzemét. A termelést még a nyáron elkezdik. Az első ütemben 500 darab medencefedelet gyártanak, ezt a második ütem befejezése után megduplázzák, nyártól 25, később 70 embernek adnak munkát. Az első fázisban 1564 négyzetméter alapterületű üzemet építenek, ami további 1200 négyzetméteres gyártócsarnokkal bővül majd.

Németh László, az FR3-Technológia Kft. vezetője ismertette: hat hónap múlva tervezik a próbaüzemet az 1115 négyzetméter alapterületű fémipari, elsősorban építőipari acélszerkezetet gyártó üzemben 12 alkalmazottal.

A sajtótájékoztatón Becsó Zsolt, a térség fideszes országgyűlési képviselője kiemelte: Nógrád megyében meghaladja a 25 százalékot a nyilvántartott álláskeresők aránya, ezért mindent el kell követni a tartós megélhetést biztosító munkahelyek létrehozásáért. Nagy-Majdon József, Bátonyterenye polgármestere (Fidesz–KDNP) arról számolt be: várhatóan megtöltik majd a befektetők az ipari park közel 12 hektáros területét.

forrás: MTI

Both comments and pings are currently closed.

Comments are closed.

Rólunk | Médiaajánlat | ÁFF | Lapszemle feliratkozás | RSS
Powered by WordPress | Designed by: All Premium Themes Online. | Thanks to Top Bank Free Premium WordPress Themes, wordpress themes 2012 and Premium Themes