Új vezérigazgató került a MÁV-START élére

Ungvári Csabát a MÁV-START Zrt. vezérigazgatói, Pál Lászlót a MÁV Zrt. általános vezérigazgató-helyettesi posztjára nevezték ki 2012. május 21-jétől – közölte a MÁV Zrt.

2012. május 21-én nevezték ki Ungvári Csabát a MÁV-START Zrt. élére, a vezérigazgatói posztra. Ungvári Csaba a GYSEV Zrt. vezérigazgató-helyettesi posztjáról érkezett a MÁV személyszállítási leányvállalatához. A szakember a GYSEV-nél a vállalat egységes pénzügyi gazdálkodási stratégiájáért felelt, valamint az irányítása alá tartozó szervezetek osztrák és magyar üzem területén végzett hatékony és eredményes tevékenységéért. A közgazdász végzettséggel rendelkező szakember mérlegképes könyvelő vizsgával is rendelkezik.

Ungvári Csaba a SPAR Magyarország Kereskedelmi Kft.-nél, valamint a Spar Österreichische Warenhandels AG-nál szerzett évtizedes pénzügyi, számviteli és kontrolling tapasztalatot. Angol, német és olasz nyelven beszél.

A MÁV Zrt. általános vezérigazgató-helyettesi posztjára 2012. május 21-től Pál László került kinevezésre. Pál László 1986-tól 2010-ig a MÁV-nál dolgozott: 1986-tól 1996-ig a MÁV hatvani pályafenntartási főnökségén a vasúti pálya állapotával összefüggő munkák irányítását végezte, majd 1996-tól a pályagazdálkodási főnökség vezetőhelyettese lett, majd 4 évig központvezető volt.

2010-től a GYSEV Zrt. vasúti projektjeinek előkészítéséért és lebonyolításáért felelős projektiroda vezetőjeként dolgozott, később a Fejlesztés és Beszerzés Szervezet vezetőjeként a társaság infrastruktúra fejlesztési, beszerzési és készletgazdálkodási tevékenységét irányította. 2010 őszétől a GYSEV Zrt. stratégiai műszaki fejlesztési vezetőjeként a vasúttársaság infrastruktúra fejlesztési és műszaki innovációs tevékenységeinek irányításáért felelt.

Forrás: MFOR

Both comments and pings are currently closed.

Comments are closed.

Rólunk | Médiaajánlat | ÁFF | Lapszemle feliratkozás | RSS
Powered by WordPress | Designed by: All Premium Themes Online. | Thanks to Top Bank Free Premium WordPress Themes, wordpress themes 2012 and Premium Themes