Új üzemcsarnokot épít a FOREST-PAPÍR Lábatlanon

Kétmilliárd forintos beruházással új üzemcsarnokot és raktárbázist épít a FOREST-PAPÍR Kft. a volt Piszkei Papírgyár egy részén. A fejlesztés 812 millió forintos európai uniós támogatással valósul meg, és legalább 20 új munkahelyet teremt.

Bodrogai Ferenc elmondta, felújítanak és kibővítenek egy négyezer négyzetméteres üzemcsarnokot. Az új üzembe olyan gépeket telepítenek, amelyekkel változatlan minőségben, de kedvezőbb áron tudnak többrétegű toalettpapírt és kéztörlőket gyártani. A fejlesztés teljes összegéből a gépsor értéke 1,3 milliárd forint.

A fejlesztés következő fázisaiban a cég öt év alatt a jelenleg még több helyszínen folyó termelést és raktározást a lábatlani üzembe vonná össze. A projekt teljes értéke mintegy hatmilliárd forint.

A száz százalékban magyar tulajdonban lévő Forest cégcsoport tíz cégből áll, Magyarország legnagyobb háztartási és közületi papírtermékeket gyártó és forgalmazó cégcsoportja. A cégcsoport munkatársainak száma meghaladja a 300-at, 2012-es árbevétele 13 milliárd forint lesz.

A FOREST-PAPÍR Kft. 210 embernek ad munkát, 2012-es várható nettó árbevétele 9,5 milliárd forint. A vállalat termékeinek 20 százalékát Magyarországon értékesítik, 80 százalékát 14 országba exportálják.

forrás: MTI

Both comments and pings are currently closed.

Comments are closed.

Rólunk | Médiaajánlat | ÁFF | Lapszemle feliratkozás | RSS
Powered by WordPress | Designed by: All Premium Themes Online. | Thanks to Top Bank Free Premium WordPress Themes, wordpress themes 2012 and Premium Themes