Új logisztikai központ Márkón

Több mint 430 millió forint beruházással épített új, 5500 négyzetméteres logisztikai központot a Happ Kft. Márkón, az áruszállítással foglalkozó cég a fejlesztéshez az Új Széchenyi Terv pályázatán 127,5 millió forintot nyert – közölte a cég.

Happ Oliver, a vállalat ügyvezető-helyettese elmondta, hogy a Veszprémtől néhány kilométerre felépült raktárcsarnok átrakodó raktárként üzemel a jövőben, a létesítményben raklapos árukat helyeznek el tömbös tárolásban és polcrendszereken. A vállalat eddig nem rendelkezett saját raktárcsarnokkal. Hozzátette: a Happ Kft. jelenleg több mint 50 saját szállítóeszközzel rendelkezik, a tehergépkocsik 80 százaléka EURO 5-ös, 20 százaléka EURO 4-es emissziós normáknak megfelelő motorral rendelkezik, átlagos életkoruk nem haladja meg a másfél évet. A cég főleg készárú kiszállítást és alkatrész beszállítást végez Nyugat-Európa országainak több száz cégétől, a megbízók többsége elektronikai és autóipari beszállító.

A magyar tulajdonban lévő családi vállalkozás 1992-ben alakult, fő tevékenysége a nemzetközi közúti áruszállítás. A fejlesztésnek köszönhetően 10 fővel nőtt a létszám, a cég jelenleg 80 főt foglalkoztat a régióban. Happ Oliver közlése szerint a társaság árbevétele tavaly 1,35 milliárd forint volt, az idei évre 1,5 milliárd forintot terveznek. Hozzátette: az árbevétel már szeptemberben meghaladta a 2011-es évet, a cég stabilan nyereséges.

forrás: MTI
Both comments and pings are currently closed.

Comments are closed.

Rólunk | Médiaajánlat | ÁFF | Lapszemle feliratkozás | RSS
Powered by WordPress | Designed by: All Premium Themes Online. | Thanks to Top Bank Free Premium WordPress Themes, wordpress themes 2012 and Premium Themes