Új ipari parkot létesítenek Pécs határában

Telkeket alakítanak ki, utakat építenek és csatornáznak a közeljövőben Pécs új ipari parkjában, a város déli határán húzódó, úgynevezett Iparkban. A fejlesztésre kiszemelt terület az M6-os autópálya jelenlegi végpontja és az 58-as út által határolt részen fekszik.

A város közgyűlése rövid időn belül tárgyal a déli ipari parkban induló fejlesztésekről. A munkálatok elsősorban a terület közművesítésére, új feltáró útszakaszok építésére, illetőleg a betelepülő vállalkozások számára ajánlható, infrastruktúrával ellátott telkek kialakítására irányulnak. Emellett a csapadékvíz elvezetését, a vízellátást és a szennyvízelvezetést is ki szeretnék építeni.
Az Ipark, azaz a város déli ipari parkja megközelítőleg 200 hektáros, s Dél-Magyarország legnagyobb ilyen létesítményének számít majd. A tervek szerint összesen 1,25 milliárd forintot költenek el a rövidesen induló fejlesztésekre. Ennek jelentős hányadát képviselheti egy megpályázott 500 millió forintos támogatás is. Utóbbi sikeres elnyerése esetén ősszel indulnak a munkálatok, amelyeknek kiemelt helyszíne a Malomvölgyi úttól keletre és a Fagyöngy, valamint a Fáy utcáktól délre eső terület lesz. A beruházást az Ipark Kft.-ben a várossal társtulajdonos osztrák befektető finanszírozza majd.
Az előzetes érdeklődés alapján 2013 első felétől lehet számítani a piaci szereplők betelepülésére. A park most fejlesztett részére elsősorban a kis-, közepes- és nagyvállalatokat várják, akik összeszerelő csarnokokat, raktárakat építhetnek majd. Jó előjel, hogy folyamatos az érdeklődés a helyi, illetőleg régiós vállalkozások részéről, s komoly marketingmunkát is végeznek, hogy világ- és Európa-szerte felkeltsék az érdeklődést a pécsi lehetőségek iránt. Az Ipark tervei és a benne rejlő lehetőségek legutóbb egy berlini üzleti konferencián kaptak nyilvánosságot a tulajdonosok és a városvezetés képviseletében.

Közösen ajánlják
Együttműködési megállapodást írt alá a megyeszékhely három ipari övezete, a pécsi, a déli és a Pannova ipari park. Elkészült a befektetőket csalogató közös gazdasági honlap, a Pécs economy, illetőleg Pécs gazdasága címmel. A három ipari létesítmény önálló adottságait tovább erősítve közösen tevékenykedik a be-települők vonzása érdekében.
A déli ipari park nagyberuházások fogadására képes, a régebb óta működő ipari park kis- és középvállalkozások működésének kiemelt területe, míg a Pannova vonzerejét az adhatja, hogy lakott területektől távol működik.

Forrás: Raktáram

Both comments and pings are currently closed.

Comments are closed.

Rólunk | Médiaajánlat | ÁFF | Lapszemle feliratkozás | RSS
Powered by WordPress | Designed by: All Premium Themes Online. | Thanks to Top Bank Free Premium WordPress Themes, wordpress themes 2012 and Premium Themes