Új bérleti megállapodást kötött a Prologis

A Prologis, Inc., a globális vezető ipari ingatlan tulajdonos, üzemeltető és fejlesztő vállalat bejelentette, hogy bérleti megállapodást kötött a Stokrotka vállalattal, a Prologis Park Teresin 27 000 négyzetméteres területéről, 2012 negyedik negyedévében. A vállalat, amely a Trading Group of Emperia SA része, egy lengyelországi szupermarket és élelmiszerbolt hálózat tulajdonosa. A tranzakcióban közreműködött a CBRE nemzetközi ingatlan-tanácsadó vállalat.

A Stokrotka a 27 000 négyzetméteres kettes épület teljes egészét elfoglalja, ebből 5 000 négyzetméteren hűtött raktárt terveznek kialakítani. A Prologis Park Teresin a Stokrotka Lengyelország központi disztribúciós csomópontja lesz, amely a vállalat országos kiszállításainak több mint 90%-át lesz képes kezelni.

„Az áruk kiváló minőségét és elérhetőségét biztosítandó, valamint a működési hatékonyságot javítandó saját magunk építjük ki logisztikai létesítményeinket, így áruink túlnyomó többségét ezentúl közvetlenül a termelőktől szerezhetjük be, és nem disztribútoroktól, mint korábban” – mondta Dariusz Kalinowski, a Stokrotka menedzsmentbizottságának elnöke. „Amellett, hogy meggyőző ajánlatot tett, a Prologis professzionális hozzáállást tanúsított, jelentős tapasztalatról tett bizonyságot a specializált létesítmények fejlesztése terén, valamint az élelmiszeripar elengedhetetlen ismeretét is demonstrálta.”

Emilia Szyszka, a Prologis lengyelországi bérbeadási menedzsere hozzátette: „Örömmel folytatjuk régóta fennálló együttműködésünket a Trading Group of Emperia SA-val, amely során teljes mértékben alkalmazzuk az élelmiszeripari cégek részére implementált projektek során szerzett tudásunkat és tapasztalatainkat. A létesítmény stratégiai elhelyezkedése, azonnali elérhetősége, hatékony működtetése, és rugalmassága, amellyel az ügyfél igényéhez alakítható, együttesen tették lehetővé, hogy nyertes ajánlatot tegyünk.”

Beata Hryniewska, a CBRE Ipari és Logisztikai üzletágának társigazgatója elmondta: „Örömünkre szolgál, hogy tapasztalatunkkal és tudásunkkal segíthettük a Stokrotkát megtalálni új központi logisztikai háttérlétesítménye optimális helyszínét. A legnagyobb kihívás, aminek meg kellett felelnünk, a disztribúciós létesítmény kiválasztásának, a megállapodás aláírásának és a Stokrotka igényeihez alakított raktárterület átadásának szoros időterve volt. A Prologis az a partner, amely az összes elvárásnak megfelelt, továbbá kényelmes bérleti határidőket és kondíciókat kínált új ügyfelének.”

A Prologis Park Teresin hat épületében összesen körülbelül 160 000 négyzetméter terület található. A Park 40 kilométerre nyugatra fekszik a varsói városközponttól a nemzetközi E30-as út mellett, az A2/50-es Wiskitki csomópont közelében. A park saját vasúti mellékággal is rendelkezik, amely közvetlen kapcsolatot kínál a Nyugat-Európát a Balti országokkal és Oroszországgal összekötő vasútvonalhoz.

A Prologis Park Teresin jelenlegi ügyfelei a DHL, az Ebrex Polska, a FIEGE, az NTA, a Schenker és a Viva Manufacturing.

A Prologis portfóliója a varsói térségben hét disztribúciós park 35 épületében több mint 700 000 négyzetméter területet foglal magában Varsóban, Janki-ban, Nadarzyn-ben, Blonie-ban, Teresin-ben és Sochaczew-ben (2012. szeptember 30-i adat).

forrás: raktaram.hu

Both comments and pings are currently closed.

Comments are closed.

Rólunk | Médiaajánlat | ÁFF | Lapszemle feliratkozás | RSS
Powered by WordPress | Designed by: All Premium Themes Online. | Thanks to Top Bank Free Premium WordPress Themes, wordpress themes 2012 and Premium Themes