Új alvállalkozó Pomázon

Április elejétől új volánbuszos alvállalkozó kezdi meg a munkáját az eddigi Weekendbus helyett a Pomázi térségben. A cég munkája nem volt mindig zökkenőmentes, a járműveknek sok műszaki hibájuk volt. Tekintsük át az elmúlt négy év pomázi alvállalkozását!

Az első nagy kiszervezési hullámban, 2007-ben adták ki alvállalkozásba a Pomáz és térsége vonalcsoportot, amelyben a Budapest–Pomáz–Plisszentkereszt/Dobogókő, a Budapest–Pomáz–Csobánka, a Pomáz–Csobánka–Pilisvörösvár viszonylatok mellett a pomázi helyi járat is benne van. A járatokra nyugatról használtan vásárolt alacsonypadlós MAN, Mercedes és Neoplan buszokat szerzett be az új szolgáltató, a Weekendbus.

01Már az indulás sem volt zökkenőmentes: az Impexbusz Kft. Mercedes O407-ese segített be az első napokon
(fotó: Budai Barnabás)

A kocsikkal a kezdetektől fogva rengeteg probléma volt, amelyek egyrészt a járművek leharcolt műszaki állapotából (többek között ajtóhibák miatt késtek a járatok), másrészt a nem megfelelő karbantartásból (kopott gumik) adódtak. Sokszor előfordult, hogy a cég különjáratos turistabusza is besegített a járatokon kocsihiány miatt, illetve többször kellett a Volánbusznak is pótolnia.

02Alacsonypadlós Mercedes O405-ös Pomáz autóbuszállomáson

03
Nem ismeretlen arrafelé a helyközi Neoplan N316L sem
(fotó: Budai Barnabás)

04
A főszerepet mégis az alacsonypadlós MAN-ek viszik, a képen egy első szériás MAN NL202-es

05
MAN kavalkád: előtérben egy második szériás NL202
(a külön nem jelőlt felvételeket a szerző készítette)

A szolgáltatást április elsejével átvevő Homm Kft. szerződése 2016 év végéig szól, ebben az időszakban várhatóan jó állapotú, használt, Berlinből vásárolt Mercedes Citaro típusú buszok fogják az utasokat szállítani. Az új alvállalkozó nem ismeretlen a Volánbusznál, jelenleg is számos vonalon szolgáltat a cég, továbbá a kocsihiány enyhítésére a Hommtól  bérel a Volánbusz három Mercedes Tourismo, és egy Mercedes Travego buszt. A pomázival egyidejűleg kiírt, jelenleg a Weekendbus által üzemeltetett Aszód és környéke alvállalkozós tender eredménytelen lett, így ott várhatóan az anyacég veszi vissza a szolgáltatást.


Hamarosan a német fővárosból származó kocsikkal is utazhatunk a Budapest melletti település környékén. A képen egy szóló Mercedes-Benz Citaró a 112-es busz nikolasseei végállomásán


A külterületi, kisebb forgalmú vonalak jellegzetes járműve Berlinben a szóló Citaro
(fotók: Halász Péter)

Istvánfi Péter

forrás: iho.hu

Both comments and pings are currently closed.

Comments are closed.

Rólunk | Médiaajánlat | ÁFF | Lapszemle feliratkozás | RSS
Powered by WordPress | Designed by: All Premium Themes Online. | Thanks to Top Bank Free Premium WordPress Themes, wordpress themes 2012 and Premium Themes