Tovább tart a Nokia vesszőfutása, 10 ezer embertől válnak meg

Világszerte tízezer embert bocsát el a Nokia és három gyárát teljesen bezárja – jelentette be a finn cég csütörtök reggel közleményében. A Bloomberg cikke szerint a lépés a cég átalakításának következő állomása, a vállalat szeretné eltüntetni veszteségét, ezért kényszerül karcsúsításra.

Finnországban, Németországban és Kanadában bezárja gyárát a Nokia, és a cég vezetőségéből is többen távoznak. Az üzemek felszámolása miatt összesen 10 ezer ember veszíti el állását, ami a finn cég teljes állományának közel ötöde – olvasható a Bloomberg cikkében.

Stephen Elop 2010-ben vette át a Nokia vezetését, elsőszámú feladata, hogy helyreállítsa a céget, mely sokat veszített az Apple és a Samsung előretörésével. Az idei első negyedévben például 24 százalékkal estek vissza a finn gyártó eladásai, aminek köszönhetően a Samsung megelőzte őket, a koreai cég lett a világ legnagyobb telefongyártója. "Újra kell építenünk működési modellünket, olyan struktúrát kell kialakítanunk, ami biztosítja, hogy elérjük komoly ambícióinkat" – írja Elop csütörtöki közleményében. A cég most arra számít, hogy működési marzsa a második negyedévben még egy picit rosszabb lesz, mint az év első három hónapjában.
A cég részvényei egy év alatt 49 százalékkal estek vissza a helsinki tőzsdén. A Bloomberg kimutatása szerint az első iPhone 2007-es bemutatása óta a finn cég piaci értéke 70 milliárd euróval csökkent. Az első negyedévben a vállalat 2 millió új Nokia-telefont adott el az új Windows Phone operációs rendszerrel, miközben az Apple 35,1 millió iPhone-t értékesített világszerte.
Csütörtök reggel a bejelentés után majdnem 7 százalékos zuhanással nyitottak a társaság részvényei Európában.

Forrás: MFOR

Both comments and pings are currently closed.

Comments are closed.

Rólunk | Médiaajánlat | ÁFF | Lapszemle feliratkozás | RSS
Powered by WordPress | Designed by: All Premium Themes Online. | Thanks to Top Bank Free Premium WordPress Themes, wordpress themes 2012 and Premium Themes