Többszázmilliós beruházás Nagyatádon

Mintegy 270 millió forintos beruházással egy csaknem kétezer négyzetméter alapterületű üzemcsarnokkal bővítette telephelyét a nagyatádi Büttner és Társai Kft., az Új Széchenyi Terv keretében az Európai Unió 96 millió forintos támogatásával, az Európai Regionális Fejlesztési Alap finanszírozásával megvalósult létesítményt szombaton adták át a somogyi város gazdaságában meghatározó szerepet betöltő ipari üzemben.

Büttner Tamás, a csarnok avatásával egy időben fennállásának 20 éves évfordulóját ünneplő cég ügyvezető igazgatója elmondta: az új üzemcsarnokba kerülő gépeket már megrendelték, 8-10 hónap a szállítási határidő. A beszerzésre összesen 800 millió forintot költenek, amelyhez egy ugyancsak sikeres uniós pályázaton 50 százalékos támogatást nyertek el – derül ki az MTI tudósításából.

 

Elmondta, hogy az itt készült nagybonyolultságú szerszámlapok jelentős részét külföldön értékesítik, főként németországi partnereknek, de tervezik, hogy rajtuk keresztül megcélozzák a távol-keleti piacot is.

 

Magasan kvalifikált szakemberekre van szükségük, ezért tíz éve – a helyi középiskolával együttműködve – szakemberek képzésével is foglalkoznak. Jelenleg több mint 40 tanulószerződésük van, CNC- technikusokat, gépkezelőket, marósokat képeznek.

 

A dinamikusan fejlődő gépipari vállalkozás az ország egyik vezető szerszámelem gyártó és forgalmazó cége, 244 alkalmazottat, köztük 12 mérnököt foglalkoztat, a fizikai dolgozók 90 százaléka érettségivel rendelkező szakmunkás. Az új beruházás révén 30-40 új munkahelyet teremtenek. Az idén – a tavalyi 3,7 milliárd forinttal szemben – 4,2 milliárd forint árbevételt terveznek, és százmillió forint feletti nyereséggel számolnak – olvasható az MTI beszámolójában.

forrás: MTI

Both comments and pings are currently closed.

Comments are closed.

Rólunk | Médiaajánlat | ÁFF | Lapszemle feliratkozás | RSS
Powered by WordPress | Designed by: All Premium Themes Online. | Thanks to Top Bank Free Premium WordPress Themes, wordpress themes 2012 and Premium Themes