Többmilliós fejlesztésekkel erősít a BI-KA a recesszióban

Nincsenek könnyű helyzetben napjaink vállalkozásai, vállalatai. Az Európai Uniós és a hazai gazdasági kilátások egyaránt negatívak, az euró válsága, a magas adók, hitelkamatok, infláció és az egekbe szökő üzemanyagárak rendkívül kedvezőtlenül hatnak bármely szektorban működő cég tevékenységére. Vajon mérsékelhetők ezek a hatások vagy akár növekedésre is van lehetőség ilyen körülmények között?

A válasz egyáltalán nem egyszerű és nincs minden vállalatra egyaránt jól alkalmazható, sikert fokozó eszköz. Általánosságban azonban elmondható, hogy két megoldási alternatíva a legtöbb esetben számításba jöhet: beruházások végrehajtása, illetve az exportfokozás. Bármelyiket – vagy akár egy teljesen új, egyedi megoldást – válassza is egy vállalat, fontos, hogy a vevői igények alapos felmérése és elemzése előzze meg a döntést.

Karmazin György, a BI-KA Logisztika Kft. tulajdonos-ügyvezetője is hangsúlyozza, hogy: „Megbízóink közül azon gyártó/termelő/kereskedő cégek logisztikai igényeire különös tekintettel vagyunk, akik ezekre a területekre (értsd. beruházás, exportnövelés) fókuszálnak. Figyelemmel követjük új beruházásaikat és ennek megfelelően alakítjuk ki szolgáltatásainkat, tervezzük fejlesztéseinket”.

Az előbbi szemléletmódból következően nem meglepő, hogy 2012 a fejlesztések éve lesz, több nagy volumenű beruházás is várható a BI-KA háza táján. A vállalati kultúraváltással összefüggésben, ez év januárjától ECDL, illetve német és angol nyelvtanfolyam indult a munkatársak tudásának gyarapítása érdekében, 6 millió forint értékben. A stratégiaalkotás, szervezetfejlesztés, Lean folyamatmenedzsment és a motivációs rendszer kiépítése szintén szervezett keretek között zajlik, szakértők bevonásával. Ezekhez kapcsolódóan pedig a tavalyi évhez hasonlóan folytatódik a vezetőképzés is.

Hiába azonban a tudás, ha nem áll rendelkezésre megfelelő, korszerű eszközállomány. Ezért a vállalat nagy hangsúlyt fektet a folyamatos IT fejlesztésre, ami az idei évben egy 20 millió forintos beruházás keretében valósul meg. Az összegből kialakításra kerül egy tükörszerver, mellyel biztonságosabb adatmentésre/tárolásra van lehetőség, illetve a Transics rendszer alkalmazási körét is kiszélesítik: 12 további kamion rendelkezik majd ezzel a felszereltséggel. Az integrált vállalatirányítási rendszer (Régens) pedig két új elemmel (raktármodul és fuvarozási modul) lesz kiegészítve a hatékonyabb munkavégzés érdekében.

A tavalyi évben végrehajtott sikeres kamionvásárlás után idén újabb saját kamionokkal bővül a BI-KA gépjárműparkja, a menedzsment – az alapos elemzést követően – január közepén döntött ez ügyben. Így tavasztól még több sárga-piros-fekete színekben pompázó kamion robog majd az utakon, a vevői igények maradéktalan kielégítését tűzve ki célul.

Forrás: BI-KA

Both comments and pings are currently closed.

Comments are closed.

Rólunk | Médiaajánlat | ÁFF | Lapszemle feliratkozás | RSS
Powered by WordPress | Designed by: All Premium Themes Online. | Thanks to Top Bank Free Premium WordPress Themes, wordpress themes 2012 and Premium Themes