Több mint félmilliárdos fejlesztés a nagykanizsai Gázgépnél

A tervek szerint december végén fejeződik be a gáznyomás-szabályozókat gyártó nagykanizsai Heat-Gázgép Kft.-nél több mint 550 millió forintból, jelentős európai uniós támogatással megvalósuló technológiafejlesztés – közölte a társaság az MTI-vel.

Több mint félmilliárdos fejlesztés a nagykanizsai Gázgépnél

 

Heat-Gázgép Kft. tavaly az Új Széchenyi Terv Gazdaságfejlesztési Operatív Programjának keretéből nyert 220 millió forintos támogatást a komplex vállalati technológiafejlesztésre vonatkozó pályázaton. Az 550 millió forintot meghaladó beruházás önrészét teljes egészében saját forrásból, hitel felvétele nélkül finanszírozzák.

A tervek szerint december végére készül el az új, 700 négyzetméteres üzemcsarnok, ahol új gyártási területet, továbbá cső- és lemezraktárt alakítanak ki. Ezzel a bővítéssel lehetővé válik a saválló technológiákkal készülő termékek gyártásának és összeszerelésének elkülönítése a szénacél berendezésektől.
Az ingatlanfejlesztésen kívül hegesztőgépek, hegesztőpisztolyok, tömörségvizsgáló, élhajlító, alumíniumöntéshez szolgáló olvasztókemencék, továbbá szoftverek beszerzésére fordítják a beruházásra szánt összeget.

Az 1997 óta az osztrák Heat Group magyarországi leányvállalataként működő cég több mint 30 éve foglalkozik gázipari berendezések gyártásával. Több millió házi gáznyomás-szabályozót, mintegy hatezer nagy-, közép-, és kisnyomású állomást, valamint szűrők, fojtószelepek és egyéb termékek tízezreit gyártotta a az elmúlt években.

A Heat-Gázgép jelenleg közel 250 dolgozót alkalmaz, de a kereslet és a megrendelések függvényében 30-40 bérelt munkaerőt is foglalkoztat. A társaság árbevételének 35 százaléka exportból származik, többek között Romániába, Bulgáriába, Németországba, Ausztriába, Lengyelországba és Ukrajnába szállítják termékeiket.

forrás: raktaram.hu

Both comments and pings are currently closed.

Comments are closed.

Rólunk | Médiaajánlat | ÁFF | Lapszemle feliratkozás | RSS
Powered by WordPress | Designed by: All Premium Themes Online. | Thanks to Top Bank Free Premium WordPress Themes, wordpress themes 2012 and Premium Themes