Több ezer dolgozót bocsát el a Sanofi

A francia Sanofi gyógyszergyár csütörtökön 1.000-2.000 alkalmazottja elbocsátását jelenti be – írja a Le Figaro című napilap, de nem nevezi meg forrásait. A cég magyar leányvállalatát, a Chinoint nem érinti a leépítés.

Az "átstrukturálás" a Sanofi, az állatgyógyászati készítményeket gyártó Merial és az oltóanyagokra szakosodott Pasteur kutatórészlegeit, továbbá a vezérigazgatóság egyes részlegeit érinti elsősorban, de a külföldi leányvállalatokra is kiterjed.
A Le Figaro emlékeztet rá, hogy 2009 és 2011 között a Sanofi már közel 4.000 munkahelyet szüntetett meg. Tavaly szeptemberben Chris Viehbacher vezérigazgató 2 milliárd eurós takarékossági programot jelentett be. A program egyelőre nem járt elbocsátásokkal Franciaországban, de az európai és amerikai érdekeltségeket érintette.
A Sanofi 100 országban mintegy 110 ezer embert foglalkoztat. Tavaly 33,4 milliárd eurós árbevételt ért el, de egyre több nehézséget okoz számára a generikus gyógyszerek erősödő versenye. A vállalat csütörtökön bejelentette, hogy megszabadul az Yves Rocher kozmetikai cégben meglévő 19,3 százalékos üzletrészétől.

A magyar leányt nem érintik az elbocsátások

A Sanofi magyarországi érdekeltségét semmilyen formában nem érinti az esetlegesen tervezett leépítés – mondta el Rózsa Iván, a magyarországi leánycég, a Chinoin kommunikációs igazgatója az MTI érdeklődésére. Hozzátette: egyelőre nincs hivatalos információ a leépítésről.
A Chinoin tavaly novemberben már bejelentett egy átszervezést, amely a kutatás-fejlesztést érintette. A Sanofi k+f tevékenységének globális átalakítása következtében az újpesti telephelyen azóta megszűnt az úgynevezett felfedező kutatás.
Rózsa Iván hangsúlyozta, hogy ezzel nem szűnt meg teljes egészében a gyógyszeripari kutatás-fejlesztés, csak annak kezdeti szakaszával, a felfedező kutatással nem foglalkoznak már Magyarországon. Elmondta azt is, hogy az átszervezés mintegy 160 embert érintett, de jelentős részük számára vállalaton belül, illetve azon kívül sikerült elhelyezést találni. Az idén június végén befejeződött átalakítás során nagyjából 20 embert kellett ténylegesen elbocsátani.

Forrás: MTI

Both comments and pings are currently closed.

Comments are closed.

Rólunk | Médiaajánlat | ÁFF | Lapszemle feliratkozás | RSS
Powered by WordPress | Designed by: All Premium Themes Online. | Thanks to Top Bank Free Premium WordPress Themes, wordpress themes 2012 and Premium Themes