Támogatásból bővül a győri ipari park

Rövidesen befejeződik a Győri Ipari Park bővítése. Hatszázötvenmillió forintos beruházásához a parkot működtető Győri Nemzetközi Ipari Park Kft. közel 137,6 millió forintos támogatást nyert, az Új Magyarország Fejlesztési Terv Nyugat-dunántúli Operatív Programjának keretében.

A 17,5 hektáros területen két-három éven belül tizenöt-húsz cég kaphat helyet, a park keleti részén többet már el is adtak közülük.
Balogh László ügyvezető szerint ez annak is köszönhető, hogy a Regionális Fejlesztési Ügynökség egy másik pályázatán kisvállalkozások számára hirdetett támogatást telephelyfejlesztéshez, ezután több pályázó a bővítési területen foglalt magának telket. Ütemezés szerint ezek a vállalkozások jövő év elejétől kezdhetik el beruházásaikat az év végére kialakított, közművesített, kettő-ötezer négyzetméter nagyságú telkeken.

MTI
Az új területre 15-20 cég költözik be

Az új 17,5 hektáros összterületen kiépül a gáz-, az elektromos, a víz- és a szennyvízhálózat, valamint a telekommunikációs hálózat is.
A Győri Nemzetközi Ipari Park Kft. 2008 januárjában adta be pályázatát az Új Magyarország Fejlesztési Terv Nyugat-dunántúli Operatív Programja keretében, iparterületek fejlesztésére kiírt kétfordulós pályázatra. A második forduló ez év október végi bírálata sikert hozott a Győri Ipari Parknak. A pályázat utófinanszírozásos rendszerű, így a támogatás összegét a projekt elkészülte után utalják.

- MTI -

Both comments and pings are currently closed.

Comments are closed.

Rólunk | Médiaajánlat | ÁFF | Lapszemle feliratkozás | RSS
Powered by WordPress | Designed by: All Premium Themes Online. | Thanks to Top Bank Free Premium WordPress Themes, wordpress themes 2012 and Premium Themes