Túlélési technikák a budapesti utakon

Korábbi, Nagyvárosi leckék című cikkünkben már foglalkoztunk a budapesti közlekedési morállal, most egy igazi szakember mellé ültünk, hogy az első sorból lássuk, amiről eddig beszéltünk.

Korábbi cikkünkben printes munkatársaink kockás füzetet és kissámlit ragadtak, és kiültek az út szélére forgalmat számlálni. Arra voltak kíváncsiak, hogy lazaságra csábító helyzetekben az autósok mekkora hányada van tekintettel a közlekedőtársaira. Azt tapasztalták, hogy a 2-es főúton, Dunakeszi déli határában lévő körforgalomból 60 perc alatt 705 jármű kanyarodott ki a főváros felé a hétköznap délutáni csúcsban, és több mint egyharmaduknak sötét maradt az irányjelzője. Még rosszabb volt a helyzet a budai Pasaréti téren, ahol a női sofőrök közt magasabb volt az indexelésről megfeledkezők aránya, de jobb volt az arány Érd nyugati határában, a frissen átadott, ezért egyelőre nagyobb figyelmet igénylő, többsávos „turbókörforgalomban”.

Mostani videónkban egy profi tanácsait kértük. Hogyan maradhatunk higgadtak, és miként kerülhetjük el a bajt, annak ellenére, hogy százával nyüzsögnek körülöttunk a figyelmetlen, nemtörődöm autósok? Segítőnk, Benke Tibor profi gépkocsivezetők trénereként dolgozik, munkája a közlekedés. A szakember szerint kellő figyelemmel és előrelátással elkerülhetjük a veszélyes helyzetek többségét. Sokan azonban maguk ellen dolgoznak a budapesti utakon. Idegeskednek, közben pedig alig nézik a tükröket, és a dudálással vannak elfoglalva a problémák megoldása helyett. Interjú az anyósülésről.

 

Forrás: hvg.hu

Both comments and pings are currently closed.

Comments are closed.

Rólunk | Médiaajánlat | ÁFF | Lapszemle feliratkozás | RSS
Powered by WordPress | Designed by: All Premium Themes Online. | Thanks to Top Bank Free Premium WordPress Themes, wordpress themes 2012 and Premium Themes