Tíz új magyar helyszínből választhat az Apollo gumigyár

Az Apollo Tyres megelégelte a gyöngyösi ellenállást, a jobboldali politikusok a részletes környezeti tanulmány előtt már támadták a tervezett gumigyárat. Több tucat másik magyar település jelentkezett, hogy ők befogadnák az üzemet, tizet már kiválasztottak. Az idő sürget, mert hónapok telhetnek el az újabb színhely kiválasztásáig, és régiós versenytársaink is ránklicitálhatnak.

Elkezdődött az intenzív lobbizás, miután a gumigyártó hátat fordított a zavaros ingatlanügyleteknek és a népszavazási fenyegetésnek Gyöngyösön. Kazincbarcika, Ajka, Komló, Mezőkövesd, Záhony, Nagykanizsa és Kalocsa mellett Mosonmagyaróvár, Polgár, Marcali és Körmend is versenybe szállt.
Miskolc egy kistelepüléssel közösen (Sajószentpéter) szeretné megnyerni a befektetőt, a városatyák szerint rendelkezésre áll egy hatvanhektáros terület és novemberre elkészül a négysávos 26-os főút.
Karöltve állt Kaposvár mögé Lamperth Mónika (a város MSZP-s országgyűlési képviselője) és Szita Károly fideszes polgármester. A taszári légibázis melletti területet is felajánlották az indiaiaknak. A kaposvári lobbi Kolber Istvánnál, a repülőtér hasznosításával felhatalmazott kormánymegbízottnál ügyködik (egykori regionális fejlesztési miniszter). A miskolci lobbihoz hasonlóan azonban valószínűleg mindkét helyszín feleslegesen próbálkozik.

A cikk részletei –>

- fn.hu -

Both comments and pings are currently closed.

Comments are closed.

Rólunk | Médiaajánlat | ÁFF | Lapszemle feliratkozás | RSS
Powered by WordPress | Designed by: All Premium Themes Online. | Thanks to Top Bank Free Premium WordPress Themes, wordpress themes 2012 and Premium Themes