TISPOL akció Borsod-Abaúj-Zemplén megyében is

Kétnapos, európai összehangolt közlekedésrendészeti akciót tartanak Borsod-Abaúj-Zemplén megyében, ami elsősorban a biztonsági öv, valamint a gyermekbiztonsági rendszer használatának ellenőrzésére terjed ki – tájékoztatott a B-A-Z. MRFK.

letöltés

A TISPOL Operational Group éves ellenőrzési terve alapján az „European Operation Seatbelt" nemzetközi fokozott közlekedésbiztonsági ellenőrzés végrehajtása során 2012. március 13-14. között főként a passzív biztonsági eszközöket nem használók kiszűrése a cél. A rendőrök azonban minden a közlekedés biztonságát veszélyeztető momentumra odafigyelnek, így a sebesség határok túllépésére is!

Az ellenőrzés kiterjed Borsod-Abaúj-Zemplén megyében elsősorbana lakott területen belüli útvonalakra, ki és bevezető útszakaszokra, gyorsforgalmi útszakaszokra és a „baleseti gócpontokra”.  A végrehajtásban a Forgalomellenőrző Alosztály, az Autópálya Alosztály Emőd, Mélységi Ellenőrzési Osztály, a Miskolci, Kazincbarcikai, Encsi, Sátoraljaújhelyi, Sárospataki, Tiszaújvárosi, Szerencsi, Mezőkövesdi, Ózdi, Edelényi Rendőrkapitányság Közlekedésrendészeti Osztályai vesznek részt.

Háttér

Ez év január 1-je és február 29-e közötti időben Borsod-Abaúj-Zemplén megyében 70 személyi sérüléses közlekedési baleset történt, amely az előző év hasonló időszakához viszonyítva 28 százalékos csökkenést mutat. A közlekedési balesetek főbb okai az elmúlt évhez képest nem változtak megyénkben.
 

Az összesen regisztrált 70 baleset okai között első helyen emelhető ki a gyorshajtás (37 eset), másodikként az elsőbbségi jog meg nem adása (10 eset), harmadikként pedig a kanyarodás szabályainak megsértése (7 eset).  A halálos sérülések megelőzésében a passzív biztonsági eszközök szerepe kiemelten nagy. A biztonsági öv és a gyermek biztonsági rendszer használatának terjesztése illetve kikényszerítése nélkülözhetetlen a balesetben elhunytak számának és a sérülések súlyossági fokának csökkentése érdekében.

Forrás: integratorforum.hu

Both comments and pings are currently closed.

Comments are closed.

Rólunk | Médiaajánlat | ÁFF | Lapszemle feliratkozás | RSS
Powered by WordPress | Designed by: All Premium Themes Online. | Thanks to Top Bank Free Premium WordPress Themes, wordpress themes 2012 and Premium Themes