TISPOL „Lifesaver" zárókonferencia Budapesten

A TISPOL három éves közlekedésbiztonsági projectje a „Lifesaver" megnevezést kapta. A project Budapesten tartotta zárókonferenciáját – tájékoztatott az ORFK-OBB.
A TISPOL eddigi legnagyobb szabású közlekedésbiztonsági projektje a „Lifesaver" 2008. második félévében vette kezdetét. A közúti közlekedésbiztonság javítására irányuló, „műfajában" egyedülállónak tekinthető három éves projekt hamarosan, 2011. júniusában beteljesíti küldetését, így röviddel a befejezés már lehet mérleget készíteni az eltelt időszakról.

Lifesaver konferencia, az OBB vezetősége

A project projektzáró stratégiai szemináriumának a 2011. április 5-én és 6-án Budapest adott otthont, melyen Dr. Felkai László, a BM közigazgatási államtitkára, Schváb Zoltán, az NFM közlekedésért felelős helyettes államtitkára, a TISPOL elnöksége (köztük Roar Larsen, a TISPOL jelenlegi elnöke), az ORFK Közlekedésrendészeti Főosztály vezetése, valamint számos rendőri vezető részt vett.
A felső-politikai résztvevők jelenléte egyértelműen azt az üzenetet közvetítette a TISPOL vendégek felé, hogy Magyarországon a közúti közlekedésbiztonság kérdése egyike a kiemelt állami feladatoknak.

A TISPOL Lifesaver projekt igazán nemes célokat tűzött ki maga elé, melyeket az elmúlt időszakban – a következetes tervezésnek és végrehajtásnak köszönhetően – sikerrel teljesített. Magyar részről külön megtiszteltetés, hogy hazánk egyike lehetett a Lifesaver projekt által érintett hat mentorált országnak, ezáltal a magyar rendőrök a projekt által nyújtott előnyökből fokozottabban részesülhettek.

Az eltelt csaknem három évben mintegy 125 magyar közlekedési rendőr kapott lehetőséget arra, hogy külföldi tanulmányutakon megismerkedjen más országok rendőri gyakorlatával, ezen túl a megtartott különböző szintű rendezvények, szemináriumok is jelentősen növelték a szakmai ismeretek szintjét.
A szakmai remények szerint a TISPOL Lifesaver projekt során megszerzett nemzetközi tapasztalatok, valamint megismert európai gyakorlatok a hazai közlekedésrendészeti munkában is éreztetni fogják pozitív, s – a projekt címének megfelelően – emberéletet mentő hatásukat.

Forrás: integratorforum.hu

Both comments and pings are currently closed.

Comments are closed.

Rólunk | Médiaajánlat | ÁFF | Lapszemle feliratkozás | RSS
Powered by WordPress | Designed by: All Premium Themes Online. | Thanks to Top Bank Free Premium WordPress Themes, wordpress themes 2012 and Premium Themes