Teljes dohánystop 2012-től

Megtiltják a dohányzást a vasúton és a megállók öt méteres körzetében. Gondok a BKV tulajdonosváltása körül. Bontani akarják Gárdony állomást. Rezét ismét munkában. Épülhet az indiai metró. Az Indóház Online szerdai híreit olvashatják.

title

 

Budapest | Magyarország — Egyhangú többséggel szavazta meg az országgyűlés a nem dohányzók védelméről szóló törvényt, amely értelmében a közterületeken jelentősen szigorítják a dohányzást. Így többek között a megállóhelyek öt méteres körzetében nem lehet majd rágyújtani, és a vonatokon is teljesen megtiltják a dohányzást. A törvény jövő év első napján lép életbe

Budapest | Magyarország — Folytatódna a BKK és a BKV feladatainak szétosztása. Ennek részeként a BKV részvénycsomagját a Budapesti Közlekedési Központ kapná meg, amely így százszázalékos tulajdonosa lenne a cégnek. A Népszava információi szerint azonban a tulajdonosváltást akadályozza a 4-es metró több szerződése is, amelyek kikötik, hogy a beruházás végéig a fővárosnak kell maradnia a cég többségi tulajdonosának.

Gárdony | Magyarország — Több alvállalkozó is hiába vár a pénzéért, amelyet a Tárnok–Székesfehérvár vonalon végzett munkájukért kapnának.  Hat cég pénzével tartozik a megrendelő Huntérgép Smaragd Kft, amely a Népszabadság információi szerint felszívódott az alvállalkozók pénzével. A vállalkozók ezt unták meg, és kivonulnak Gárdonyba, ahol kibontják azokat az anyagokat, amit a megrendelőjük nem fizetett ki. Kérték, hogy a MÁV biztosítson vágányzárat a munkák idejére, de ezt a vasúttársaság nem hajtja végre. Túrós András, a MÁV biztonsági igazgatója felhívta az alvállalkozók figyelmét, hogy bűncselekményt követnek el, ha hozzányúlnak az állomáshoz.

Pörböly | Magyarország — Hosszú kényszerpihenő után ismét munkába áll Rezét, a gemenci kisvasút Resiczán gyártott gőzmozdonya. A gőzössel május elsején utazhatnak először. A kisvasút ezek mellett vadászati szimulátorral, rajzversennyel, íjászattal és kiállításokkal is várja a látogatókat. A programok 9 órakor kezdődnek, Pörböly mellett Lassin és Malomtelelőn is érdekes rendezvényekkel készülnek. Az első vonat 8.30-kor indul, ez Keselyűsig közlekedik, ahova már csak ritkán járnak vonatok. 9.15-kor és 10.45-kor Malomtelelőig indul szerelvény  – az elsőt Rezét által –, a nap utolsó vonatát szintén a gőzös húzza, ez 13.30-kor indul Gemenc Duna-partra.

Chennai | India — Az Alstom és a Larsen & Toubro nyerte a chennai egyes és kettes metróvonalak teljes körű tervezési és kivitelezési pályázatát. A szerződés összértéke 73 millió euró, az összesen 55 kilométer hosszú kétvágányú hálózat felszíni része 2013-ig, földalatti része 2015-ig készülhet el.

forrás: iho.hu

Both comments and pings are currently closed.

Comments are closed.

Rólunk | Médiaajánlat | ÁFF | Lapszemle feliratkozás | RSS
Powered by WordPress | Designed by: All Premium Themes Online. | Thanks to Top Bank Free Premium WordPress Themes, wordpress themes 2012 and Premium Themes