Teherszállítási kisokos

Új szolgáltatással kedveskedik tagjai számára az UIC, a Nemzetközi Vasútegylet: a teherszállításban dolgozók és a vasútbarátok naprakész információkra és összefoglaló statisztikai adatokra tehetnek szert a Rail Freight Portal segítségével.

rfp_kiskep

Az UIC újabb eszközzel segíti ez európai teherszállítási piac újraéledését. Információs weblapot hoztak létre, amely számtalan rovata és funkciója révén könnyebbé teszi a vasúti szektorban dolgozók munkáját.

A weboldal állandó és folyamatosan frissülő fejezetekkel is rendelkezik. Állandó tartalmak formájában a vasúti áruszállítás trendjeit mutatják be, elsősorban az európai piacra koncentrálva. Az egyedi kocsis forgalom, az intermodális szállítások és az irányvonatok üzletága is külön fejezetet kapott. Markáns hangsúlyt kapnak az Unió intézményrendszeréhez kapcsolódó fejlesztési és támogatási programok, élen a Marco Polo projekttel.

Kifejezetten a vasúti fuvarozók igényeit szolgálja ki a weblap a TSI-k és egyéb szabványok ismertetése, amelyek szerepe egyre fontosabbá válik az UIC-tagok közti interoperabilitás erősödésével. A vasút iránt érdeklődők hasznos és érdekes statisztikai adatok és diagramok segítségével fokozhatják tisztán látásukat a kötöttpályás világban. A közlekedéssel kapcsolatos szakmai egyeztetések, konferenciák folyamatosan frissülő adatbázist kaptak.

rfp_01

A Rail Freight Portal statisztikái között bogarászva megtudhatjuk, hogy Magyarország vasúthálózatának sűrűsége Németország és Svájc hasonló jellemzőjével vetekszik, és csak Csehország, valamint Belgium előz meg bennünket
(forrás: www.railfreightportal.com)

Érdemes egy pillantást vetnünk a weblap szavazásaira is! Tavaly októberben például a portál látogatóinak mindössze negyven százaléka gondolta úgy, hogy 2010-re a válságtól sújtott vasúti teherforgalom teljesítménye ismét elérheti a 2008-as szintet. Rövid összefoglalónk tárgya awww.railfreightportal.com címen érhető el.

Forrás: iho.hu

Both comments and pings are currently closed.

Comments are closed.

Rólunk | Médiaajánlat | ÁFF | Lapszemle feliratkozás | RSS
Powered by WordPress | Designed by: All Premium Themes Online. | Thanks to Top Bank Free Premium WordPress Themes, wordpress themes 2012 and Premium Themes