Több uniós forrás jut majd a kkv-nak az Új Széchenyi Tervből

Az Új Széchenyi Terv céljai alapján a korábbi éveknél jóval több uniós forrást kapnak majd a kis- és középvállalkozások (kkv-k) – mondta Petykó Zoltán, a Nemzeti Fejlesztési Ügynökség (NFÜ) elnöke kedden Budapesten a Hungexpo partnertalálkozóján.

Petykó Zoltán elmondta: az Új Széchenyi Tervben kiemelt cél a foglalkoztatás bővítése, az, hogy a kormány 10 év alatt 1 millió új munkahelyet kíván teremteni. Kiemelte: a magyar GDP előállításában, a foglalkoztatásban hangsúlyozott a kkv-k szerepe, ezért a kormány határozott célja, hogy a jövőben több uniós forráshoz jutassa a kkv-kat. Rámutatott: az uniós pénzek terén forrásátcsoportosításokat tervez az NFÜ a kkv-k számára. Egyúttal egyszerűsítik az uniós források pályázati rendszerét – mondta az NFÜ elnöke.
Az NFÜ szerepe az ÚJ Széchenyi Terv megvalósítása során abban a vonatkozásban is megnő, hogy a közbeszerzéseknél minden lényeges beruházás, fejlesztés esetében az uniós értékhatárok felett az NFÜ-nek döntő beleszólása lesz a fejlesztés további sorsába. Az NFÜ elnöke szerint átalakítják a pályázatok értékelésének rendszerét is, ennek során  áttekintik a bíráló bizottságok tevékenységét.

Ganczer Gábor, a Hungexpo Zrt. vezérigazgatója az MTI-nek elmondta: a vásár és reklámvállalat az idén várhatóan mintegy 3,2 milliárd forint árbevételt ér el, ezt jövőre több mint 4 milliárd forintra szeretnék növelni. Ebben az évben 22 jelentős kiállításuk volt, 2011-ben 25 nagykiállítást rendeznek. Emellett 2011-ben egy jelentős kardiológiai, egy neurológiai kongresszust tartanak, valamint sor kerül egy telekommunikációs konferenciára is.

Elmondta: korszerűsítik a C pavilont, alkalmassá teszik konferenciák tartására, egyúttal  a X. kerületi önkormányzattal együtt a vásárterület megközelítési lehetőségeit is javítani fogják, és korszerűsítik a parkolást. Az idén mintegy 500 ezer látogatója volt a vásárvárosnak – tette hozzá.

forrás: mfor.hu

Both comments and pings are currently closed.

Comments are closed.

Rólunk | Médiaajánlat | ÁFF | Lapszemle feliratkozás | RSS
Powered by WordPress | Designed by: All Premium Themes Online. | Thanks to Top Bank Free Premium WordPress Themes, wordpress themes 2012 and Premium Themes