Tavaszra új légügyi stratégia

A magyarországi vidéki repterek kihasználtságának növelésével, a légi közlekedés versenyképességének javításával is foglalkozik a tavaszra elkészülő légügyi stratégia, amely a várhatóan őszre megszülető új légi közlekedésről szóló törvény alapja lesz – ismertette Márton Attila légi közlekedésért felelős miniszteri biztos a témában tartott szakmai konzultációt követően.

A stratégia fontosabb területei között említette az oktatás-képzés rendszerét, a munkahelyteremtést, a befektetők vonzását, utóbbit különösen a vidéki repterek fejlődése érdekében. Beszámolt arról is, hogy a kormány asztalán fekvő javaslat alapján január elsején egy új, a nemzetközi előírásoknak maradéktalanul megfelelő légügyi hatóság állhat fel.

Felhívta a figyelmet arra is, hogy Magyarország jövő évi EU elnöksége a légi közlekedés területén is óriási kihívást, egyben lehetőséget is jelent a bizonyításra. Gergely Máté, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium főosztályvezetője a kétoldalú légügyi megegyezések fontosságát emelte ki, példaként említette Ukrajnát és Moldovát.
A HungaroControl vezérigazgatója, Szepessy Kornél arról beszélt, hogy a légi közlekedés mára tömegközlekedéssé vált, világszinten a közlekedési ágazat legdinamikusabban fejlődő területe. Az elmúlt 10 évben a légi forgalom növekedése meghaladta az 50 százalékot. Csak Európában évente 8,5 millió repülés történik. Az Eurocontrol jelentése szerint 2020-ra a jelenlegi forgalom is megduplázódik.

A forgalom óriási növekedése jelentős terhet ró a légiirányításra is. Ezért fontos a tevékenység hatékonyságának, versenyképességének növelése – tette hozzá.

 

forrás: ingatlanhirek.hu

Both comments and pings are currently closed.

Comments are closed.

Rólunk | Médiaajánlat | ÁFF | Lapszemle feliratkozás | RSS
Powered by WordPress | Designed by: All Premium Themes Online. | Thanks to Top Bank Free Premium WordPress Themes, wordpress themes 2012 and Premium Themes