Átalakulóban a GPS-piac

Az elmúlt egy évben mintegy hétmilliárd forintos megtakarítást értek el Magyarországon a vállalkozások azzal, hogy GPS flottakövetéssel látták el járműveiket.

A piac még messze nem telített, az alkalmazások kiépítésében most a közműszolgáltatók és a multinacionális vállalatok járnak az élen. Mindeközben a GPS nyomkövetés felhasználási területe is folyamatosan bővül.

Az elmúlt 12 hónapban hétmilliárd forintot takarítottak meg a magyarországi vállalkozások azzal, hogy alkalmazták a GPS alapú flottakövetés valamely formáját − tájékoztatott Varga László, a piacvezető Secret Control GPS Kft. vezetője. Mivel a flottafelügyelet a leggyorsabban, akár néhány hónap alatt megtérülő beruházások közé tartozik, a szegmens még a jelen helyzetben is évről évre 20-30 százalékos növekedést produkál.

A hazánkban futó mintegy 800 ezer céges autónak jelenleg nem egészen 8 százalékát, 55 ezret szereltek fel GPS nyomkövetővel. A nyugat-európai, még szintén dinamikusan fejlődő piacon a vállalati járművek 25-35 százaléka rendelkezik ilyen eszközökkel.

A jelentős számok és növekedési potenciál mellett a flottakövetési piac már most átalakulóban van, megrendelői sokkal tudatosabbak a korábbiaknál − tette hozzá a szakember.

Folyamatosan szélesedik ugyanis a GPS nyomkövetés felhasználási területe. Az innováció első élharcosai, a fuvarozók közül már nagyon sokan túl vannak a beruházáson. A legtöbb új beszerelést most a közműszolgáltatók és a Magyarországon tevékenykedő multinacionális cégek rendelik meg. Nincs már helye viszont az egy kaptafára gyártott rendszereknek. Míg korábban a megoldásokat kizárólag a járművek nyomon követésére használták, ma már gyakran a teljes logisztikai rendszer ezen alapul, és a flottakövetést a bérszámfejtéstől a könyvelésen át számos alkalmazásba integrálni kell. Mind testre szabottabban kell az igényeket kiszolgálni, eltérő informatikai és anyagi lehetőségek között – mutatott rá Varga László.

Forrás: tranzitonline.hu

Both comments and pings are currently closed.

Comments are closed.

Rólunk | Médiaajánlat | ÁFF | Lapszemle feliratkozás | RSS
Powered by WordPress | Designed by: All Premium Themes Online. | Thanks to Top Bank Free Premium WordPress Themes, wordpress themes 2012 and Premium Themes