Átalakul a DGS Global vezetése

A menedzsment és HR tanácsadást számos kutatásra alapozó DGS Global tanácsadócég négy év alatt történő felépítése és országos piaci elismertetése után, átadta az operatív irányítói feladatokat az egyik alapító-tulajdonos, Dara Péter eddigi ügyvezető igazgató. A váltás után is az ő kezében marad a cég elnökeként a stratégiai partnerekkel és a médiával való kapcsolattartás.

Az ügyvezetői poszton Szelecki Zsófia vezető tanácsadó váltja. A szakember több mint másfél évtizede tevékenykedik tréneri, humán tanácsadói területen. Ez idő alatt – túl a szakma egyes részterületeinek beható megismerésén – különböző funkciókban vezetői tapasztalatokra is szert tett. Számos szakmába vágó kutatási, fejlesztési projekt kezdeményezője és részese volt.

A két évtizeden át folytatott tanári praxisát követően 1996-tól az Inside Rt.-ben trénerként, majd ezzel párhuzamosan képzési igazgatóként tevékenykedett. A cég átszervezését követően, 2001-től 2009-ig, a Hewitt Humán Tanácsadó Kft. egyik üzletágának vezetőjeként a "Vezetésfejlesztés és tehetséggondozás" területének szakmai fejlesztéséért és működtetéséért, a területhez tartozó szakemberek vezetéséért volt felelős. A tréneri, tanácsadói és vezetői tevékenységek mellett évek óta foglalkozik vezetők coacholásával.

 

Dara Péter – a versenytársak által is elismerten innovatív, ugyanakkor rendkívül intenzív négyéves időszakot követően – újabb alkotó tevékenységbe kezd, melyek mellett – három gyermek édesapjaként – családjával is több időt kíván tölteni. Az eddigi életszakaszát is végig kísérő tudásmegosztást, a különböző szereplők közötti információcserét kulcsfontosságúnak tartja, hiszen a tízévnyi felsőoktatásban végzett munkája alapján jól látja a képzési rendszer hiányosságait. Tudatosan törekedett arra eddig és a jövőben is oktatóként, valamint a Pécsi Tudományegyetem HR Menedzsment Kutatóközpont vezetőjeként, hogy minél több gyakorlati tapasztalatot, esettanulmányt, friss trendet ismertessen meg a hallgatókkal.

Június 1-jétől Dara Péter az IBS International Business School Research vállalati kapcsolatok menedzsereként is tevékenykedik, alapozva a tanácsadásban (DGS Global), a közszférában (Pénzügyminisztérium), a vállalati szektorban (Bábolna), valamint a felsőoktatásban (BGF, majd BKF) szerzett tapasztalataira, a különböző szakmai, közéleti és érdekképviseleti szervezetekben betöltött szerepére, illetve kiterjedt kapcsolatrendszerére.

A tudatosabb, a más cégekre és a munkavállalókra jobban odafigyelő, ugyanakkor a szervezetek hatékony működését biztosítani tudó vezetői kultúra fejlesztését a Devise Hungary élén szeretné elősegíteni. Ehhez alapvetőnek ítéli az emberi erőforrással, mint a szervezeti eredményesség legfontosabb tényezőjével való "bánásmód" elsajátítását. Ennek egyik eszközének a jó vállalati gyakorlatokból, az új trendekből, illetve a hibákból történő tanulás okán a benchmark tevékenységet tartja. Ezért is hozta létre a HR szakma nyitottan gondolkodó, szinte minden iparágat képviselő vezetői számára a meghívásos rendszerben működő, zártkörű HR Trend Klubot, melyben a másokat megismerni, egymástól tanulni is hajlandó szakemberek közösségét építi.

Dara Péter ugyanakkor a jövőben is hangsúlyt fektet a mintegy száz publikációból és konferencia előadásból álló szakmai munkássága gyarapítására, s a tudásmegosztás jegyében továbbra is folytatódnak az általa szervezett kisebb workshopok, zártkörű rendezvények, országos konferenciák.

Forrás: hrportal.hu

Both comments and pings are currently closed.

Comments are closed.

Rólunk | Médiaajánlat | ÁFF | Lapszemle feliratkozás | RSS
Powered by WordPress | Designed by: All Premium Themes Online. | Thanks to Top Bank Free Premium WordPress Themes, wordpress themes 2012 and Premium Themes